"Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на

...
"Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на
Коментари Харесай

Изтребителят на майор Терзиев се е разбил със скорост от над 900 км/ч

"Прави се всичко допустимо да бъде открита черната кутия на падналия аероплан ". Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

"Ако майор Валентин Терзиев беше съумял да катапултира, той щеше да бъде избавен ", сподели още той. Полетът е бил следен и не може да се приказва за събаряне на самолета, добави Ефтимов.

"Разпръснати са нa повърхност към 20 на 20 метра стотици остатъци, със експерти подхождаме към идващия стадий на интервенцията, с цел да уточним вероятното местонахождение на черната кутия, дал съм предписание регионът да се неразрешен за корабоплаване, подводни действия и всевъзможни други опити да се стигне до останките, нарушителите ще попадат под глобите на закона, дано да не оскверняваме паметта на майора, дано си свършим работата до последно ", прикани адмирал Ефтимов.

Той сподели, че не е имало детонация след рухването на изтребителя. Началникът на защитата изясни, че разбиването на толкоз дребни елементи е в резултат на високата скорост на изтребителя.

"При удара на водата висока скорост - над 900 км/ч, водата е като бетон – по-твърда от бетон ", сподели адмирал Ефтимов.

Неограничено е времето, когато черната кутия, така наречен водозаписващо устройство параметрите на полета може да даде достоверна информация, в случай че не е нарушена херматичността на това устройство, тъй че не са безполезни опитите да бъде открита черната кутия, увери началникът на защитата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР