Прави се внушение, че застрояване върху плажа е недопустимо, самото

...
Прави се внушение, че застрояване върху плажа е недопустимо, самото
Коментари Харесай

Инвеститорът, искащ да строи на Корал: Няма дюни, доказано е в съда

" Прави се подстрекателство, че застрояване върху плажа е неприемливо, самото изсипване на бетон върху пясъка е подвеждащо заглавие В случая изрично няма дюни - има ги записани в една карта, само че в хода на делата са правени многократни експертизи, които демонстрират, че няма дюни. Няма сходни формирания - експертизите са го потвърдили безапелационни и несъмнено. " Това съобщи Сава Чоролеев, който е вложителят на хотелския комплекс, плануван да се издигне в региона на плаж Корал.
Когато се локализират дюни, страната би трябвало да ги отчужди, само че в нашия парцел няма дюни, влезе в областта на правилата Чоролеев. И добави пред Нова телевизия, че е спечелил 30 каузи, съгласно които в парцела му няма дюни и в действителност кадастралната карта от 2014 година е анулирана .
По думите му " концепцията за природосъобразен туризъм е неработеща и това е най-запустелият плаж, тъй като няма санитарно хигиенични условия. "
Според Чоролеев е " извънредно време да се постави край на всички внушения и спекулации и откровени неистини за това, което се случва към Корал. В интернет ще видите по какъв начин се излива бетон, по какъв начин разрешителните са противозаконни. Тази страница я затваряме, би трябвало да поставим доста старания, с цел да покажем, че всичко, което ние сме направили е законно и няма нарушавания на закона. "
" Дори да има дюни каква е процедурата - би трябвало да станат изключителна държавна благосъстоятелност, страната би трябвало да ги отчужди и да ги заплати ", добави още вложителят в изявление за bTV.
Чоролеев добави, че " воденето на тази акция и прехвърлянето на отговорността на строители и вложителите е доста неверен за българската бизнес среда. Правилата за правене на бизнес не ги основава бизнесът, а законотворците. Тези терени, като им е даден статут за градеж влизат в оборот - те не разсъждават върху това вярно или погрешно е, тъй като някой към този момент е взел решение. Освен това да ни се пречи друго решение не ни е обещано. "
" Бихме желали да упражним нашите права. Ако обществото и страната решат, че доста им е нужна тази територия, то това става възмездно ", сподели още Сава Чоролеев. Според него не можело да се сменят разпоредбите в придвижване, само че в действителност можело при избрани условия – в случай че има съответно обезщетение, не национализация . По закон обаче грижа за дюни би трябвало да има, без значение в какъв парцел са – частен или държавен.
Чоролеев обаче удостовери, че ще бъде понижена площта на застрояване – няма да е 45 000 кв. метра, като в действителност напълно ще бъде изменен планът, тъй като по закон в зона " А " може да се строи до 2 етажа височина.
Междувременно сагата със застрояването на Черноморието ни беше видяна и от BBC. Британската държавна медия разгласява материал, в който разказва всички проблеми в последно време – " Смокиня ", " Градина ", " Арапя ", " Алепу ", даже оповестения за легален от РДНСК градеж в комплекса " Св. св. Константин и Елена ". В репортажа си BBC написа и друго – че над 70% от пясъчните дюни в България се намират на частни терени .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР