Прави се опит да се купят бронетранспортьори без обществена поръчка,

...
Прави се опит да се купят бронетранспортьори без обществена поръчка,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Прави се опит да се купят бронетранспортьорите без обществена поръчка

Прави се опит да се купят бронетранспортьори без социална поръчка, т.е. без спортен детайл, в който разнообразни компании дават по индикатори бойна техника и страната да избере кое е най-хубавото като съответствие качество - цена. Това сподели пред публицисти ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

По-рано през днешния ден министърът на защитата Тодор Тагарев разяснява плана за нови бойни бронирани машини.

По думите му е имало такива търгове, всички цени са по-ниски от това, което сега се желае да се заплати за тези бронетранспортьори. Йорданов счита, че това са машини, които излизат от въоръжение от американската войска и това са старите модели. Те ги изтеглят от въоръжение и вкарват нови модели, т.е. ние за по-голяма сума, в сравнение с има от другите компании, ще купим остаряла бойна техника, съобщи депутатът.

„ Аз не знам по този начин нареченият боен министър, в случай че не дай си Боже тия бронетранспортьори се наложи да влязат в действителни бойни дейности, по какъв начин ще си ляга, знаейки, че вътре има български бойци, качени на остаряла бойна техника “, разяснява Йорданов.

Преди два дни парламентарната комисия по защита поддържа план за придобиване на 198 бойни и спомагателни машини, 183 от които от семейството " Страйкър " (Stryker). Никога не бих сложил български военнослужещи в машина, в която се колебая, съобщи пред комисията командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Придобиването на нови бойни машини за Сухопътните войски е един от трите основи модернизационни планове за въоръжените сили, наред с плановете за нови изтребители и за модулни патрулни кораби.

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на България на бронетранспортьори „ Страйкър “ (Stryker), заяви Пентагонът при започване на септември. Корпорацията „ Дженеръл дайнамикс “ (General Dynamics) е главният снабдител на това въоръжение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР