Прави се нужното, за да се преодолеят предразсъдъци, изграждани в

...
Прави се нужното, за да се преодолеят предразсъдъци, изграждани в
Коментари Харесай

Историк: Предложението на Северна Македония за Гоце Делчев е брутална провокация срещу България

Прави се нужното, с цел да се преодолеят предубеждения, изграждани в продължение на десетки години. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия историкът и член на межуведомствената комисия за общата ни история със Северна Македония проф. Иван Илчев.

Процесът никога не може да бъде бърз, приказваме за 4-5 генерации хора. Съзнанието на хората се трансформира извънредно постепенно, съобщи проф. Илчев.

Напредъкът не е дребен, само че в случай че рекомендациите на комисията не бъдат приложение на процедура, все едно нищо не сме създали, добави той.

От страна на научните обстоятелства работата на комисията има смисъл, сподели историкът доцент Милен Михов.

Предложението за Гоце Делчев (от македонска страна е препоръчано дружно да се празнува 7 октомври - денят, в който костите на Гоце Делчев са предадени от комунистическата власт в София на Скопие) е брутална провокация против България. Това е предизвикателство на България дали тя ще направи компромис по подобен жизненоважен въпрос. Ако приемем това предложение, на процедура още веднъж ще признаем, че в Пиринска Македония съществува едно небългарско население, съобщи доцент Михов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР