Прави се нов опит за старт на делото за атентата

...
Прави се нов опит за старт на делото за атентата
Коментари Харесай

Съдът дава ход на делото за Сарафово


Прави се нов опит за старт на делото за атентата в Сарафово, при който починаха шест души, а 37 бяха ранени. Вече съвсем година Специализираният съд не може да даде ход всъщност, оповестява БГНЕС. На едно от последните съвещания стана ясно, че потърпевшите и близки на починалите при атентата на летището в Бургас желаят рекордно обезщетение в размер на близо 220 млн. лв..

На 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи, които одеве бяха кацнали на летище "Сарафово " в Бургас, с цел да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана цел на терористична офанзива. При кървавата баня починаха петима израелски жители, водачът на рейса, български жител, и причинителят на атентата. При случая бяха ранени 38 души.

В средата на юли 2016 година обвинителният акт за терористичния атентат бе импортиран в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско поданство. Те са упрекнати в помагачество към тероризъм. Двамата обвинени са оповестени за интернационално търсене в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР