Прави добрини, без да очакваш отплата. Рано или късно всичко

...
Прави добрини, без да очакваш отплата. Рано или късно всичко
Коментари Харесай

Доброто, което правим, винаги се връща при нас!

Прави добрини, без да очакваш компенсация. Рано или късно всичко положително се отплаща!

СИЛАТА НА ДОБРОТО

Сега ще приведа един образец из живота на християните, във времето на Нерона. Един от римските благородници приел християнството, само че като християнин, бил подложен на огромни гонения, поради което се принудил да напусне Рим и да отиде в Африка. Там той се скитал из горите и се криел в една пещера. По едно време той видял, че един лъв се доближил до пещерата. Като видял вътре човек, лъвът спрял умерено пред входа на пещерата и вдигнал лапата си нагоре.

В първо време християнинът помислил, че лъвът ще го раздра, само че като видял спокойствието му, схванал, че друга някаква причина го заставила да спре пред пещерата. Той се вгледал в лапата на лъва и забелязал в нея един огромен бодил. Приближил към лъва, извадил тръна, превързал го деликатно и го оставил да си отиде. Лъвът се отдалечил, а римлянинът почнал да мисли: Каква изгода, че съм направил едно положително на лъва? Извадих тръна му и нищо повече.

След известно време този римлянин се върнал в Рим, когато християните още веднъж били подложени на преследвания. Като християнин, и той бил уловен и наказан на гибел – да бъде раздран от лъвовете. Когато го извели на арената и пуснали против него един лъв, всички останали изумени, като видели, че този лъв не се хвърлил върху него да го раздра, само че коленичил и почнал да лиже нозете му. Цялата аудитория се изказала в интерес на този римлянин да бъде опрощение, тъй като такова нещо може да се случи единствено с Бога, само че не и с индивида. Този лъв бил същият, на който римлянинът извадил тръна от лапата.

Оттук вадим следния закон: Доброто, което човек прави, се връща към него. Велико, мощно е положителното!

Притчи – Петър Дънов,  bratstvoto.net

Издателство: Фама, famapublishers.com

Инфо: https://mostzaknigi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР