Правещият ужасен сезон в Ла Лига тим на Севиля стигна

...
Правещият ужасен сезон в Ла Лига тим на Севиля стигна
Коментари Харесай

Севиля взе глътка въздух и напусна зоната на изпадащите

Правещият ужасяващ сезон в Ла Лига отбор на Севиля стигна до скъпоценни три точки след 2:1 над Хетафе на “Рамон Санчес Писхуан ” в среща от 16-ия кръг. По този метод тимът на Хорхе Сампаоли напусна зоната на изпадащите, откакто преди началото на дуела беше предпоследен.

Това е и първата победа за севилци на техния стадион в шампионата през сезона, както и първа въобще в шампионата от 15 октомври насам.

И този мач се оказа непосилен за тима в бели екипи, само че най-малко приключи добре. Световният първенец с Аржентина Маркос Акуня откри в 36-ата минута след центриране на Иван Ракитич. Преди това пък съотборникът му Жоан Жордан беше блъснал греда.

После отборът на Хетафе сътвори куп проблеми за Севиля, като пропиля няколко отлични благоприятни условия за изравнителен гол. Попадение на Енес Юнал в 41-вата не беше зачетено поради минимална засада.

Сампаоли даже се принуди да заиграе с петима бранители и това се оказа верен ход, тъй като домакините освен удържаха, а даже стигнаха до втори гол, дело на Рафа Мир в 80-ата.

Хетафе въпреки всичко понижи посредством Борха Майорал в 87-ата, което докара до под напрежение край на дуела, в който севилци главно се бранеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР