Правено ли е обществено обсъждане сред жителите на Лозен дали

...
Правено ли е обществено обсъждане сред жителите на Лозен дали
Коментари Харесай

Николов и Пешев от БСП: Кой попита жителите на Лозен дали искат ферма за насекоми в селото

Правено ли е публично разискване измежду жителите на Лозен дали желаят да се построи плантация за инсекти в селото?

Ако отговорът е „ ДА “, по кое време се е провело разискването, какъв брой поданици са участвали и какъв е бил финалният резултат от това разискване? Ако отговорът е „ НЕ “, какви са аргументите да не бъде извършено такова публично разискване? Тези въпроси слагат общинските съветници от Българска социалистическа партия Николай Николов и Иван Пешев в запитване до кмета на регион Панчарево Николай Гюров.

Иван Пешев още през предходната година се ангажира пред хората от Лозен и сложи въпроса в Комисията по околната среда, земеделие и гори на Столичния общински съвет.

На 3 април двамата общински съветници се включиха и поддържаха следващия митинг на хората срещу построяването на плантация за инсекти в селото. „ Насекомо “ АД до неотдавна функционираше в Елин Пелин и непрекъснато беше обект на митинги и неодобрение от локалните поданици. В резултат на публичното напрежение е взето решение за пренасяне на производството, тъй като генерира мощна и неприятна миризма и утежнява качеството на живот в района, в който се намира.

Въпреки неприятното време стотици жители се включиха в митинга и на няколко пъти блокираха придвижването по бул. „ Цариградско шосе “ в символ на противоречие да се построява такава плантация в с. Лозен.

Общинските съветници от Българска социалистическа партия се ангажираха на слагат въпросите на хората пред кмета на регион Панчарево.

Николов и Пешев желаят да стане ясно изработен ли е разбор от районното кметство и отрасловите отдели по отношение на следствията от построяването на такава плантация за природата, за жителите и за прилежащите региони.

Те слагат въпроса била ли е взета поради позицията на кмета на селото Георги Младенов и въобще провеждани ли са диалози с него по отношение на бъдещо създаване на плантация за инсекти.

„ Господин Гюров, каква е персоналната Ви позиция по отношение на построяването на плантация за инсекти в село Лозен? “, питат Николай Николов и Иван Пешев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР