„Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци!” Така се

...
„Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци!” Така се
Коментари Харесай

Желязков към Божо Кравата: Защо не се бихте, страхливци?!


„ Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци!” Така се обърна Димитър Желязков-Митьо Очите към Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му, които са подсъдими за стрелбата в ресторанта “4 You” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 година, написа "Флагман ".

Очите този път се яви, с цел да свидетелства. Той е и частен обвинител поради това, че бе прострелян с няколко патрона от хора на Кузманов. В залата на Специализирания углавен съд в София Очите влезе триумфално, като се спря пред подсъдимите и стартира да върти глава, по-скоро заканително. През огромна част от разпита прехвърчаха искри сред него и Божидар Кузманов.

Самият Кузманов получи опция да разпита Очите и двамата влязоха в разговор. Преди това Митьо Очите разказа екшъна на 8 юни. Неколкократно, до момента в който говореше, той бе апострофиран от Божидар Кузманов.

„ Нямах оръжие”, сподели Димитър Желязков, след което Божо Кравата реагира: „ Защо лъжеш, бе?” Друг обвиняем - арестантът Георги Иванчев, пък сподели: „ Аз го видях (оръжието)”.

Митьо Очите обаче отвърна: „ Щях ли да оставя да ме стрелят, в случай че носех оръжие”. Той изясни, че имал единствено пура в ръката, което споделиха и други очевидци през днешния ден. По думите на Очите, никой от хората с него, които били 5-6 индивида, не носел оръжие. Тук Божо Кравата още веднъж реагира с „ що лъжеш бе”. В залата настъпи блъсканица. Адвокатът на Очите - Илиан Василев, стачкува против държанието на Кузманов. Димитър Желязков пък се обърна към съдията: „ Уплашени сме, доста ни е страх”, само че не стана ясно до каква степен се майтапи.

Нов спор в залата имаше, когато Митьо Очите разгласи, че Божидар Кузманов изкарал револвер, до момента в който се изправял, откакто седял на сепаре при спора във „ 4 You”.

Като чу това, Кравата отново реагира шумно. Този път Димитър Желязков се оплака на съдията от реакцията на съперника си. Божидар Кузманов пък му сподели: „ Спокойно бе, човече”.

Този път съдията предизвести Кузманов, че ще го санкции в оптимален размер. Митьо Очите пък съобщи: „ Правехте се на мъже, не се бихте, страхливци!” „ Стига бе”, отговори му Кузманов, по-скоро с утешителен звук.

По време на разпита Очите изясни, че не е видял Кравата да е стрелял по него. Той уточни като стрелец Георги Иванчев, който стоял на масата от лявата страна на Кузманов. В един миг Божо Кравата получи право да разпита Митьо Очите. Той му говореше „ на вие”, като го попита дали се познават, дали разделят някакъв бизнес и дали има спор сред тях. Очите отговори негативно. Съдията Стоян Тонев превантивно сподели: „ Спокойно!” „ Спокоен съм, господин съдия”, отговори му Очите. Той бе единствено на метър от разпитващия го Божидар Кузманов. Между тях въпреки всичко имаше човек от правосъдната защита.

Митьо Очите изиска разпитът да е при отворен прозорец или нещо сходно. Това очевидно изнерви съдията, който предизвести и Желязков, че ще го санкции.

Кузманов продължи да разпитва Очите. Той зададе въпрос дали Желязков е направил резервация за „ 4 You” и дали двамата са разговаряли по телефона. Митьо Очите се раздразни и попита: „ Защо би трябвало да го правя”. След това Очите се заяде: „ То къде е това заведение? Не го виждам на картата, там ли е?” Припомняме, че ресторантът бе опустошен.

Последва нов въпрос на Кузманов към Очите: „ Като ти подадох ръка, за какво посегна бе, човек?” Тук Митьо Очите стартира да се смее. Вместо отговор, той сподели единствено: „ Това е несериозно, господин арбитър. Търсят под вола теле.”
С това завърши разговорът сред Кравата и Очите. Димитър Желязков сподели, че срещите му ги уреждал Христо Широков, Припомняме, че Широков е общински консултант от Движение за права и свободи в Поморие и е прочут като Ицо Широката. Той бил медиатор и за тази среща. Широков обаче не се появил в заведението.

Митьо Очите бил потърсен за помощ, защото хората на Кравата набили човек на име Костадин Толев-Динко, който имал студио за татуировки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР