Правдата възтържествува и Дунав (Русе) ще участва в Лига Европа,

...
Правдата възтържествува и Дунав (Русе) ще участва в Лига Европа,
Коментари Харесай

Правдата възтържествува, обявиха от "Дунав"

" Правдата спечелва и " Дунав " (Русе) ще взе участие в Лига Европа ", разгласи управлението на клуба минути след жребия за първия квалификационен кръг. Броени минути преди тегленето му русенци бяха включени в листата с участниците на мястото на " ЦСКА - София ".

" Благодарение на усилената на работа на адвокатския екип, който ни оказа помощ, и кореспонденцията ни с УЕФА в часовете, предшестващи жребия, ползите на клуба, футболистите и почитателите ни са предпазени ", се споделя в известието на " Дунав " до медиите.

От клуба обявиха, че към този момент са получили публично писмо от УЕФА, което удостоверява завръщането им в европейските клубни шампионати след 42-годишно неявяване. При единственото си досегашно присъединяване - в Купата на УЕФА през 1975 година, " Дунав " побеждава " Рома " с 1:0 в Русе, само че отпада с общ резултат 1:2.

Жребият отреди противник на " Дунав " да бъде казахстанският " Иртиш ", чийто треньор е Димитър Димитров-Херо. Любопитното беше, че отборът от Павлодар в началото беше в урната на непоставените, само че след изваждането на " ЦСКА - София " получи място измежду поставените и по този начин се падна с русенци.

" Няма по какъв начин да имаме информация за противника, тъй като допреди няколко часа не бяхме сигурни дали ще участваме в шампионата Лига Европа. Тепърва ще работим по изследването на " Иртиш ", съобщи старши треньорът на " Дунав " Веселин Великов.

" Иначе тимът продължава подготовката си на лагера в Трявна с двуразови тренировки. Вече се завърнаха и получилите по-дълга отмора Мирослав Будинов и Юлиан Ненов, а на следващия ден към нас се причислява и Самир Аясс, който имаше ангажимент с националния тим на Ливан ", добави Великов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР