Pravda.Ru съобщи, че според изявление на генералния директор на руския

...
Pravda.Ru съобщи, че според изявление на генералния директор на руския
Коментари Харесай

Чудо на техниката: Бомба без двигател лети до 30 километра

Pravda.Ru заяви, че съгласно изказване на генералния шеф на съветския тръст „ Техмаш ” Владимир Лепин на въоръжение във Върховен касационен съд в най-близко време ще постъпи най-новата авиобомба „ Дрель ”. Държавните тествания били пред край и резултатите са позитивни. Според Лепин, „ Дрель” е „ нов базов пример на планираща бомбова касета ПБК-500У е с диаметър 500 кг, снаряден със самоприцелващи се бойни елементи”.

Бомбата е без мотор, само че може да възнамерява след откачането до 30 км според от височаната на активиране. Насочва се към задачата чрез системата ГЛОНАСС (руската GPS), като радиолокационното противопоставяне на съперника не й въздейства. На височина 250 м касетата се отваря и намиращите се вътре 15 заряда потеглят по свои траектории.

Дължината на бомбовата касета „ Дрель” е 3,1 м, диаметърът е 45 см, масата – 540 кг. Бойните детайли са снабдени с глави за самонасочване с топлинен или радиолокационен принцип на деяние. Бомбопускането се прави при скорости от 700 до 1100 км/час.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР