Правата на убежище в ЕС остават в сила, заяви днес

...
Правата на убежище в ЕС остават в сила, заяви днес
Коментари Харесай

Правата на търсещите убежище са в сила, заяви ЕК по повод опитите на руснаци да напуснат страната

Правата на леговище в Европейски Съюз остават в действие, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси, свързани с натиска по границите от руснаци, които желаят да изоставен страната след оповестената от Кремъл частична готовност поради войната в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят добави, че Европейски Съюз следи непрекъснато и деликатно ситуацията по външните граници. Съществува правна рамка за търсещите леговище, тези правила са в действие, добави той във връзка европейското законодателство, което планува да бъдат обсъждани молбите за интернационална протекция при избрани условия.

По мотив среща сред унгарския външен министър Петер Сиярто и съветския му сътрудник Сергей Лавров в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации тази седмица представителят разясни, че всяка страна от Европейски Съюз носи отговорност за двустранните срещи, в които взе участие.

Засега в Европейски Съюз има схващане, че в дните на " референдумите ", проведени от Русия в Украйна и оповестената от съветските управляващи готовност, не е подходящо да има срещи с Лавров или с други съветски представители в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации, посочи той. С последните си стъпки (руският президент Владимир) Путин сподели, че не се стреми към мир, а се пробва да притисне страните, които поддържат Украйна, заключи представителят.

Попитан за оценка на разисквания от Унгария референдум за бъдещето на европейските наказания против Русия, той уточни, че глобите се одобряват по ясна процедура, която не включва референдуми. Той добави, че Европейска комисия не се произнася по вероятни референдуми в страните от Европейски Съюз.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР