Правата на децата по света са тежко засегнати от кризата,

...
Правата на децата по света са тежко засегнати от кризата,
Коментари Харесай

Коронавирусът засегна тежко правата на децата по света

Правата на децата по света са тежко наранени от рецесията, дължаща се на новия ковид, която е повишила риска от принуждаване към работа или подписване на брак , съобщи Франс прес, като цитира нидерландската неправителствена организация Кидсрайтс.

Икономическите последици на пандемията и взетите от държавните управления ограничения за прекъсване на разпространяването на COVID-19 са имали тежки последици за доста деца. " Тази рецесия отстрани постигнатия в продължение на години прогрес във връзка с правата на децата ", съобщи Марк Дулерт, създател и ръководител на Кидсрайтс.

Затварянето на учебните заведения е направило младежите доста уязвими към принуждаване към работа или към подписване на брак, предизвестява организацията.

Напрежението, на което са подложени здравните системи, е поставил завършек на стратегиите за имунизация против заболявания като полиомиелита и дребната шарка и " ще докара до пик на детската смъртност ", като се чака случаите да се покачат със стотици хиляди.

В минимум 23 страни бяха спрени акциите за имунизация против дребна шарка, което визира над 78 милиона деца на възраст до 9 години. В резултат " е по-необходимо от всеки път " да се обърне внимание на правата на децата, акцентира организацията, която разгласява своя показател за 2020 година, класирайки 182 страни по степента, до която се съблюдават правата на децата. На първите три места в него са Исландия , Швейцария и Финландия , а на последните - Чад, Афганистан и Сиера Леоне.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР