Правата на българските граждани във Великобритания трябва да се гарантират

...
Правата на българските граждани във Великобритания трябва да се гарантират
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Мишел Барние: Правата на българите във Великобритания трябва да се гарантират доживот

Правата на българските жители във Англия би трябвало да се подсигуряват доживот след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. За това бяха единомислещи министър председателят Бойко Борисов и основният договарящ на Европейския съюз за брекзит Мишел Барние.

По време на българското председателство следващата година ще се приготвя договорът за излизане на Англия, както и преходният интервал за този развой, стана ясно след срещата на премиера и министрите с договарящия по брекзит.

--> „ Темата за ситуацията на българските жители в Обединеното кралство беше наранена на няколко пъти. Съвместно с британците имаме съглашение, което ще се трансформира в контракт и ще третира правото да обитават, право на обществени услуги и на обединяване на фамилиите за всички жители, създали избор да живеят в Обединеното кралство и ще ги употребяват пожизнено “, сподели Барние.

„ Трябва фактически, правейки бюджета, доста много деликатно и точно да се разпределят средствата на Съюза, тъй като 10 милиарда евро са много пари – толкоз по-малко ще влизат след излизането на Англия. И както постоянно с оптимизъм приключвам – уповавам се Англия да се върне в Европейски Съюз. Както при сложен бракоразвод най-после да преценяват и двете страни, че е по-хубаво да се съберат още веднъж. Но това е единствено оптимизъм “, сподели Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР