Правата на българите в Обединеното кралство и на британците у

...
Правата на българите в Обединеното кралство и на британците у
Коментари Харесай

Борисов и Барние обсъдиха правата на българите на Острова след Брекзит

Правата на българите в Обединеното кралство и на британците у нас да бъдат пожизнено обезпечени - това е позицията, от която България няма да отстъпи. Тя бе обезпечена и от основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, откакто този ангажимент бе стихотворец предходната седмица от английския министър председател Тереза Мей. Това стана ясно след срещата сред Барние и българския министър председател Бойко Борисов. След диалози и с външния министър Екатерина Захариева, депутати и синдикати Барние съобщи, че страната ни е изцяло подготвена за европредседателството.

Както постоянно сдържан оптимист по тематиката, и през днешния ден министър председателят Бойко Борисов предизвести, че Брекзит ще бъде сложен развой и уточни, че общественият, финансовият и икономическият залог е доста огромен и за Европа, и за Англия. Ако не се организира с верни стъпки, ще имаме милиарди вреди и човешки ориси, сложени на кръстопът, безапелационен беше Борисов.

Мишел Барние уточни, че шестте месеца българско председателство ще са основни в процеса на разделянето на кралството с Европа, а постигнатите в Брюксел съглашения сред Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер за правата на жителите ни след Брекзит би трябвало да се трансфорат в контракт през октомври следващата година.
Мишел Барние, основен договарящ на Европейски Съюз за Брекзит: Съвместно с британците постигнахме съглашение, което ще се трансформира в контракт, с цел да се подсигуряват правата за престояване на българските жители и на останалите членки на Европейски Съюз - право да употребяват обществени услуги, право за събиране на фамилиите. Това са права, които ще бъдат обезпечени пожизнено. Става дума за жителите, които сега живеят в кралството и за британците, които обитават непрекъснато в България. Бойко Борисов, министър-председател: За след този интервал когато настъпи към този момент развода ще договаряме последващи условия, които в този момент не бихме могли да водим по простата причина, че не знаем параметрите на самия Брекзит.
Другата алена линия, от която не би трябвало да се мърда, е и спазването на разпоредбите на общия пазар, изработен във Англия преди 40 година уточни още Борисов. Баланс по думите му би трябвало да бъде открит и във военното съдействие и сферата на сигурността.

Бойко Борисов, министър-председател: Спецслужбите ни би трябвало да работят в цялостна съгласуваност във връзка с тероризъм, миграция и пране на пари.
В рамките на председателството наред с Брекзит значима тематика ще бъде и бюджетът на Европейски Съюз, в който ще липсват по 10 милиарда евро годишно след излизането на Англия. Борисов и Барние дефинираха това като същинско предизвикателство пред европейците.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще завърша с оптимизъм - уповавам се Англия да се върне в Европейски Съюз!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР