Правата на българите в Македония са част от доклада на

...
Правата на българите в Македония са част от доклада на
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Правата на българите в Македония са част от доклада за преговорния процес

Правата на българите в Македония са част от отчета на Европейски Съюз за преговорния развой. Това е съглашение, което беше реализирано по предложение на френското председателство, то е европейско и е гласувано от двата Народното събрание - българският и този на РСМ, съобщи съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк на въпрос на БГНЕС.


Евродепутатът съобщи, че оттук насетне споразуменията би трябвало да бъдат изпълнявани. " Не виждам от здравите, проевропейски сили предпочитание това да не се случи, а тъкмо противоположното ", съобщи Кючюк.

" Виждам опит за консолидация, тъй че решение да бъде открито. Конституцията и смяната на всеки един главен закон изискват социална и политическа сила ", безапелационен бе Кючюк и означи, че пътят към добросъседството минава през съгласие сред двете страни.

" Трябва да се търсят най-хубавите решения за разширение на Западните Балкани ", съобщи той, като подчертава върху това, че Брюксел отразява всичко в своите отчети.

Кючюк ги дефинира като доста задълбочени.

" И отчетите на Комисията и резолюциите на Европейския парламент и позициите, които показваме ние, в моя съответен случай като докладчик ", уточни той.

Съпрезидентът на АЛДЕ бе безапелационен, че отчетите кореспондират с политическата действителност в Северна Македония. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР