Пръв темата за оставката повдигна Кирил Петков и посочи като

...
Пръв темата за оставката повдигна Кирил Петков и посочи като
Коментари Харесай

Оставка или не в МВР: Калин Стоянов - новата ябълка на раздора в некоалицията

Пръв тематиката за оставката повдигна Кирил Петков и уточни като причина полицейското принуждение против почитателите.

" Също по този начин желаеме оставката и на Калин Стоянов, тъй като това, което всички видяхме, е неприемливо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов би трябвало да понесе своята отговорност ", разяснява Петков в Народното събрание.

" Настояваме пред министър-председателя да бъде поискана оставката на вътрешния министър, сподели на собствен ред и другият съпредседател на групата Атанас Атанасов ", представен от Българска телеграфна агенция.

Него ще питате какви ще бъдат идващите стъпки ", препрати той публицистите към премиера Николай Денков. " Цялата българска общност видя нощес жестокостта на избрани чиновници на Министерство на вътрешните работи, което значи, че от оперативна позиция не е била основана нужната организация на структурите на Министерство на вътрешните работи за запазване на публичния ред и по тази причина би трябвало да се носи политическа отговорност ", разяснява Атанасов.

Съпредседателят на Директива за птиците Христо Иванов не персонализира оставката, само че ясно загатна, че и той я чака. Иванов прикани за ясна политическа отговорност след снощните подиуми на принуждение в центъра на София.

" Винаги сме упорствали за ясна политическа отговорност след такива подиуми на принуждение, тъй че позицията ни дава отговор на един и същи стандарт, какъвто постоянно сме ползвали. Оттук нататък министър председателят господин Денков ще вземе своите решения и ще предприеме своите дейности ", предвижда Христо Иванов.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в този спор се подреди на страната на някогашните си сътрудници от кабинета " Петков " и също изиска оставката на Калин Стоянов, само че отбрани спортния министър.

" Искаме оставката на министъра на вътрешните работи. Това, което стана в София, е война, неприемливо и Министерство на вътрешните работи не се оправи, акцентира Нинова. На въпрос дали и спортният министър Димитър Илиев би трябвало да си подаде оставката, тя сподели, че не вижда причина това да се случи. " Не виждам той какво отношение има към безредиците през вчерашния ден ", изясни Нинова.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски пък призна, че от дълго време знае за проекта на ПП-ДБ да изискат промяната на вътрешния министър и разгласи, че Стоянов не се е поддал на напън от страна на ПП-ДБ.

" Имаме сведения - хубаво е да започнете да търсите вътрешния министър, а и се надявам той да има доблестта да каже истината, че е бил притискан от тях на изборите да работи в интерес на ПП-ДБ. Затова му желаят оставката ", разяснява пред медиите в Народното събрание Делян Пеевски. 

" Според мен казусът е доста друг. Аз от дълго време знам, че те ще желаят тази оставка ", сподели Пеевски. Той уточни, че е схванал тази информация от хора от екипа на министър Стоянов.

" На човек, който не се бъркаше в изборите и Министерство на вътрешните работи си свърши работата, парадокс да му желаеме оставката ", безапелационен е Пеевски.

И водачът на ГЕРБ е зад тила на шефа на Министерство на вътрешните работи. Попитан дали би трябвало Калин Стоянов да си подаде оставката, Борисов сподели: " Разбира се, че не. Трябва спортният министър неотложно да си подаде оставката, по тази причина, че нагнетяваше ситуацията последните дни ".

" Преди това би трябвало Борислав Михайлов да си подаде оставката, неотложно! А Терзиев, който позволи да се съберат футболни хулигани, агитки сякаш на кротичък митинг - по какъв начин ще събереш враждуващи от десетилетия агитки на кротичък митинг, бе хора? ", реагира Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР