Пръв Бойко Борисов обяви, че партията му ще подкрепи законите

...
Пръв Бойко Борисов обяви, че партията му ще подкрепи законите
Коментари Харесай

Ухажват Крум Зарков за новия кабинет

Пръв Бойко Борисов разгласи, че партията му ще поддържа законите на Зарков, с намек министърът да пристане на новото държавно управление. Той неуморно повтаря, че точно текстовете на юриста с френско образование ще оказват помощ от на следващия ден да се събудим в правова страна.

 

ГЕРБ от дълго време са хвърлили око на Зарков, който се употребява с необикновено високо утвърждение освен в личната си партия като част от вътрешната съпротива на Българска социалистическа партия и най-върл критикар на Корнелия Нинова, а и в останалите обединения, които през днешния ден мечтаят да видят Гешев на дръвника.

 

От Политическа партия също имат интерес да привлекат възпитаника на „ Сорбоната “, само че там безжалостен отпор давал съдружният сътрудник Христо Иванов с няколко от клоакьорите си.

 

Зарков съумя да завоюва покровителството на президента Радев, който макар разлъката с Нинова удари по най-болното място, назначавайки в служебните си кабинети хора като юриста и Весела Лечева. На този стадий обаче напъните на ГЕРБ и Политическа партия да „ вземат “ Крум Зарков в ротационния си кабинет клони към нулата. 40-годишният министър желал да остане правилен на президента Радев и то освен тъй като го е взел под крилото си – просто Зарков бил изцяло наясно, че новата концепция за въртене на мандатите през 9 месеца може и да не изкара и половин година и тогава президентът отново щял да огледа към него за правния сектор в идващото си служебно държавно управление.

 

Зарков така и така се самопростреля политически още април, обявявайки, че ще бъде постоянен министър „ единствено с мандата на моята партия Българска социалистическа партия “. Той не се и надявал освен да има коалиция, която да получи министерства, а и въобще шефката му да успее да осъществя мандат, даже в случай че го вземе. И точно това била малката врата за оставане при президента.

 

Юристи разясняват, че даже и Зарков да реши да стане част от кабинета „ Денков-Габриел “, законопроектите му мъчно ще попаднат в пленарна зала, където да бъдат обсъждани, подложени на критика и даже променяни преди второто четене. Той е длъжностен министър и не може да се кандидатира за народен представител, надлежно няма да може да отбрани текстовете си в пленарна зала, когато те стигнат до край, а всеки законопроект може да ги поправя, както му е угодно.

 

 Създаде ли се и нов Министерски съвет, отпред с Денков, завършва и правото на Зарков като министър да предлага промени и даже да „ благодари на депутатите “, както се случи преди броени дни при приемането на основаване на механизъм за следствие на основния прокурор от правната комисия. Ситуацията е юридически патова, а промени ли се уклонът на заинтригуваните да катурнат Гешев, текстовете на министъра без пост отиват в кофата, вещаят мнителни магистрати.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР