Пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на мита от

...
Пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на мита от
Коментари Харесай

Пратките от Великобритания за ЕС ще подлежат на мита от 1 януари

Пратките от Англия за Европейски Съюз ще подлежат на мита от началото на новата година, предизвестиха Британските пощи, съобщи ДПА.

От 1 януари хората във Англия ще би трябвало да прибавят митническа декларация към тяхната пратка. Пощите посъветваха английските клиенти да последват тези инструкции още от през днешния ден, с цел да бъдат избегнати закъснения на пратките, показва Българска телеграфна агенция.

„ Клиентите, пращащи пратки от Англия, Шотландия и Уелс ще би трябвало да прикрепят митническа декларация към пратките с дарове или артикули, изпращани зад граница, включително и за дестинации от Европейски Съюз “, се споделя в известието на пощите. Митнически заявления не би трябвало да се попълнят, когато става дума за изпращане на писмо, картичка или документ от Англия до страна от Европейски Съюз.

Митническите заявления не са нужни за артикули, изпращани от Северна Ирландия за дестинации в Европейски Съюз. Това е по силата на Протокола за Северна Ирландия, контрактуван сред Лондон и Брюксел, с цел да се подсигурява, че няма да има граница на остров Ирландия. Протоколът гласи, че Северна Ирландия де факто ще продължава да съблюдава разпоредбите на европейския митнически съюз и на единния пазар след края на преходния интервал след Брекзит, изтичащ на 31 декември.

Според данни на Британските пощи 45 % от интернационалните пратки, изпращани от Англия, са за Европейски Съюз.

Очаква се през днешния ден Англия и Турция да сключат съглашение за свободна търговия. То би трябвало да подсигурява неналичието на мита и сигурността на хиляди работни места в английската промишленост. Лондон към този момент е подписал с 62 страни търговски съглашения, които ще се ползват след края на преходния интервал за Брекзит на 1 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР