Пратката с 288 кг хероин, хваната от митничарите на Капитан

...
Пратката с 288 кг хероин, хваната от митничарите на Капитан
Коментари Харесай

Пратката с 288 кг хероин пътувала за Пловдив

Пратката с 288 кг хероин, хваната от митничарите на Капитан Андреево, е пътувала за Пловдив. Дрогата е на стойност 18,7 млн. лв.. Това стана ясно по време на делото, в което бяха гледани ограниченията за неотклонение против двамата трафиканти Саидмохамедхас Рамазани и Селман Йоздемир. Хасковският областен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на двамата. 37-годишният Рамазани е иранец, а 30-годишния Йоздемир - от Турция. Според източници на " Марица " към този момент е прочут и основният уредник на канала. Това е Неджет Арслан. Той обаче не е задържан, тъй като се намира в Иран.

288.380 кг дрога бе открита на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево в карания от Рамазани тир. Пратката била натоварена в Иран и трябвало да стигне до Пловдив. Наркотикът бил прикрит в машина за боядисване и съоръжение към нея. Товарът бил разпределен в две обособени дървени каси. В тях съгласно документите е имало пратки с разнообразни колета, пътуващи от Иран за Пловдив. По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След демонтирането на железна ламарина в пода на машината имало доста квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната структура. При демонтирането им във всяка една от плочите имало общо 144 пакета с хероин.

След задържането на камионджията била извършена акция на ГДБОП, в която е задържан и турският жител Йоздемир. Според осведомени със случая той бил от така наречен конвой на стоката. Поддържал връзка с водача по телефона, без двамата да се познават и да са имали образен контакт.

Невинен съм. За първи път стоя пред съд, съобщи в залата Сеидмохамадхас. Селман пък резервира безмълвие по време на делото. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да лежат зад решетките от 15 до 20 година и да отнесат санкции сред 200 000 и 300 000 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР