Пратка кокаин с тегло 8,8 тона, скрита в контейнер с

...
Пратка кокаин с тегло 8,8 тона, скрита в контейнер с
Коментари Харесай

Еквадор конфискува 9 тона кокаин в контейнер с банани

Пратка кокаин с тегло 8,8 тона, скрита в резервоар с банани, беше хваната от еквадорската полиция. Според Daily Star товарът е пътувал за Белгия.

Шефът на еквадорската полиция Фаусто Салинас счита, в случай че дрогата доближи местоназначението си, наркотрафикантите биха могли да завоюват над 330 милиона $ от продажбата им. През последните години Еквадор се трансформира в една от главните южноамерикански директни страни на наркокартелите. Произведен в прилежащите Перу и Колумбия, кокаинът постоянно е откриван в еквадорските пристанища. Само през 2022 година локалната полиция е заловила над 200 тона опиати от клас А.

Тъй като Еквадор е един от най-големите експортьори на банани в света, пакетите с опиати, скрити в контейнери за плодове, не са необикновени.

Задържането на огромна пратка кокаин съответства с визитата в страната на белгийския вътрешен министър Анелиз Верлинден и еврокомисаря по вътрешната политика Илва Йохансон. Увеличаването на доставките на опиати в Белгия през последните няколко години усили доста пазара в Европа. В тази връзка европейските политици се притесняват от разрастването на корупцията и насилието и подхващат ограничения за битка с южноамериканските наркокартели. По-рано беше обявено за специфична интервенция, извършена от службите на Нова Зеландия. Полицията засече плаващ в океана товар кокаин с тегло 3,2 тона. /БГНЕС

Кито / Еквадор
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР