Пратеникът на украинския президент на преговори за мир с подкрепяните

...
Пратеникът на украинския президент на преговори за мир с подкрепяните
Коментари Харесай

Украйна се тревожи, че Германия и Франция ще я накарат да прави неприемливи отстъпки на Русия

Пратеникът на украинския президент на договаряния за мир с подкрепяните от Русия сепаратисти Леонид Кучма сподели, че е угрижен, че водачите на Франция и Германия ще притискат президента на Украйна Володимир Зеленски да прави неприемливи отстъпки пред Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Кучма уточни, че украинското държавно управление е под напън да утвърди проект за производство на локални избори в регионите под контрола на сепаратистите, без украинското държавно управление да получава право да следи или управлява процеса на гласуването.

Високопоставеният представител на Кремъл Юрий Ушаков съобщи през днешния ден, че Русия е подготвена да взе участие в четиристранни договаряния в Париж за предоставяне на нов подтик на намиращия се в застой украински кротичък развой, само че предизвести, че тя има строги предварителни условия, с цел да го направи, съобщи Ройтерс.

Ушаков добави, че към този момент няма конкретизирана дата за такава четиристранна среща и че Москва има три предварителни условия, с цел да се съгласи да участва на нея. Първо, съперничещите си въоръжени сили в Източна Украйна би трябвало да бъдат разграничени от двете страни на линията за контакт, сподели Ушаков. Той посочи, че също по този начин би трябвало да бъде контрактуван специфичният статут на Донбаския район, както и че би трябвало да има авансово съглашение за това какви следва да са заключенията от срещата на високо ниво.

Ушаков сподели, че не изключва срещата в четиристранен формат (Украйна, Русия, Франция и Германия) да се организира през октомври.

Силите на Киев се борят с проруските сепаратисти в Донбаския район в Източна Украйна от 2014 година Конфликтът там лиши живота на повече от 13 000 души. Спорадични сражения не престават, макар съглашение за преустановяване на огъня.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР