Пратеникът на САЩ за Северна Корея, Сун Ким, пристигна днес

...
Пратеникът на САЩ за Северна Корея, Сун Ким, пристигна днес
Коментари Харесай

Пратеникът на САЩ за Северна Корея пристигна днес в Сеул

Пратеникът на Съединени американски щати за Северна Корея, Сун Ким, дойде през днешния ден в Сеул за договаряния с представители на южнокорейските управляващи в търсене на способи да се отговори на зачестилите ракетни тествания на Пхенян и на фона на безпокойствата за допустимо възобновяване на севернокорейските нуклеарни опити, съобщи Ройтерс.

Визитата на Сун и неговия заместител Джун Пак в Южна Корея ще продължи пет дни. Те ще имат редица срещи, в това число с южнокорейския делегат по нуклеарните въпроси Но Кьо-дук.

Пристигането им съответствува с началото на годишни взаимни учения на американските и южнокорейските въоръжени сили, отбелязва Ройтерс.

Деветдневните маневри ще преминат под формата на " отбранително командно-щабно образование посредством потребление на компютърна симулация ". Те няма да включват маневри на бойци на терен, заяви през вчерашния ден генералният щаб на южнокорейските въоръжени сили.

Северна Корея осъжда взаимните учения на Юга и Съединени американски щати като подготовка за война и мащабите им бяха доста лимитирани през последните години на фона на напъните да бъде притеглен Пхенян на масата за договаряния, както и поради рестрикциите по отношение на КОВИД-19, отбелязва Ройтерс.

Севернокорейски държавни медии оповестиха в събота, че страната е направила тестване на ракети, способни да носят тактически нуклеарен заряд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР