Пратеникът на Иран в ООН обвини Израел за нападението с

...
Пратеникът на Иран в ООН обвини Израел за нападението с
Коментари Харесай

Иран: Израел е отговорен за атаката с дрон

Пратеникът на Иран в Организация на обединените нации упрекна Израел за нападението с дрон против обект на Министерството на защитата в централната провинция Исфахан, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки иранските медии.

" Предварителните следствия демонстрират, че ционисткият режим е виновен за терористичната офанзива против комплекса от работилници на Министерството на защитата ", цитира осведомителна организация ISNA Амир Саид Иравани.

Иравани не дава детайлности за следствията, само че загатва неотдавнашни случаи, в които израелски чиновници са заплашвали да нападат иранска инфраструктура.

Той прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да " осъди войнствените изказвания на ционистките управляващи и да изиска от този режим да съблюдава интернационалните закони и да приключи рисковите си стратегии и разрушителни действия в района ".

БГНЕС напомня, че иранските управляващи оповестиха за " несполучлива " офанзива с дрон късно в събота, която е била ориентирана към " цеховия комплекс " на Министерството на защитата в централната провинция Исфахан.

Противовъздушна система е унищожила един дрон, а други два са се взривили, оповестиха от Министерството на защитата и прибавиха, че няма жертви и са нанесени единствено незначителни вреди на обекта.

От години Иран води война в сянка с Израел. Той го упреква, че стои зад поредност от саботажи и убийства, ориентирани против нуклеарната му стратегия, осъществени дружно със Съединените щати.

" Иран си резервира законното и присъщо право да пази националната си сигурност и уверено да реагира на всяка опасност или непозволени дейности на ционисткия режим, където и когато сметне за належащо ", съобщи Иравани. /БГНЕС

Техеран / Иран
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР