Пръскането срещу комари и кърлежи е отговорност и задължение на

...
Пръскането срещу комари и кърлежи е отговорност и задължение на
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Пръскането срещу комари и кърлежи е задължение на общините, а не на централната власт

Пръскането против комари и кърлежи е отговорност и обвързване на общините, а не на централната власт и те имат средства за осъществяване на нужните обработки.

Това разгласи министърът на финансите Владислав Горанов по време на парламентарния надзор. Той отхвърли причините на депутата от Българска социалистическа партия Васил Антонов, че страната би трябвало да поеме този разход, както е правила в предходни години, когато на общините са предоставяни сред 800 хиляди и милион и 200 хиляди лева за тази активност, като по този метод е реализиран и надзор:

" Подобен вид активност на територията на цялата страна, а освен на територията на Дунавските общини следва да се провежда от общините със силите и средствата, с които те разполагат. Аналогията, която мога да дам, е че със същите причини може да се приложи рекламация към централната държавна власт да провежда сметосъбирането и сметоизвозването на територията на съответни общини. Смятам, че българските общини имат задоволително потенциал да се оправят с този вид риск за здравето на хората. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР