Пръскането на овошките от частните стопани се явява най-голям проблем

...
Пръскането на овошките от частните стопани се явява най-голям проблем
Коментари Харесай

Нерегламентираното пръскане е най-опасно за пчелите през пролетта

Пръскането на овошките от частните стопани се явява максимален проблем за пчелите в пролетните месеци. Това сподели пред Радио „ Фокус” – Кюстендил Тихомир Стоицов, ръководител на браншови съюз „ Пчела” – Кюстендил.
" Най-голям проблем съставляват дребните аграрни стопани, които не са осведомени, не съблюдават условията, пръскат когато и да е на денонощието, употребяват съвременни и мощни пръскачки, като по този метод нанасят доста по-големи вреди върху пчелите в сравнение с е да вземем за пример авиационното напръскване ", сподели Тихомир Стоицов. По думите му в множеството случаи пчеларите се оправят самостоятелно, беседват със съседите и стигат до несъмнено решение на създалата се обстановка. Целта е отнасяне с безвредни препарати и напръскване рано заран или късно вечер, което да разреши да няма вреди върху пчелните фамилии.
" По-опасно е директното изпръскване на пчелата, тъй като даже и тя да не бъде отворена, пазачките на входа на кошера я убиват, тъй като тя е придобила несвойствена миризма. В другия случай са рискови пестицидите, които пчелите не ги усещат, събират нектар от третираните растения, внасят ги в кошерите и умират всички ", сподели Тихомир Стоицов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР