Пращат спасители на девет плажа в Бургаско. Днес, 10 август,

...
Пращат спасители на девет плажа в Бургаско. Днес, 10 август,
Коментари Харесай

Пращат спасители на девет плажа по южното Черноморие от утре

Пращат спасители на девет плажа в Бургаско. Днес, 10 август, са подписани договорите за водното избавяне на 9 морски плажа на територията на Бургаска област, оповестяват от регионалната администрация, пише . 

Това са плажовете Иракли, Поморийска коса, Сарафово юг, Крайморие юг-2, Алепу, Корал, Созопол запад-1, Царево-Василико и Черноморец. След като бяха включени от Министерството на туризма през м. юни в листата на неохраняемите плажове за летния сезон, Областна администрация Бургас разгласи социална поръчка по обособени позиции на обща стойност 244 596 лева без Данък добавена стойност.

За други два плажа Царево-Василико и Черноморец, водното избавяне беше обезпечено посредством директно договаряне от Областна администрация Бургас, със период на деяние от 01.07.2022 до 15.09.2022 година поради публичната значителност и огромната посещаемост.

Днес регионалният шеф проф. Мария Нейкова е подписала договорите за отчасти застраховане на водноспасителната активност през летен сезон 2022 година Договорите имат срочен темперамент и влизат в действие от датата на подписването им от регионален шеф със период на осъществяване до 30.09.2022 година Работното време на избавителните постове ще е от 08 до 18 часа всеки ден. Постовете ще бъдат обезпечени със спасители с добита дееспособност след образование и сполучливо положен изпит. Съгласно условията по разпоредба избавителните постове би трябвало да бъдат оборудвани с инвентар и уреди.

" Въпреки ограничавания финансов запас за застраховане на дейностите по водно избавяне Областна администрация Бургас прави всичко допустимо да обезпечи сигурността по морските плажове по Южното Черноморие, които не са обект на концесионни контракти ", съобщи проф. Нейкова. Подчертава се, че съгласно регионалния шеф, тези контракти би трябвало да се подписват или при започване на годината или преди пускане на летния сезон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР