Пращаме трети самолет до Тел Авив. Евакуационният полетът е предвиден

...
Пращаме трети самолет до Тел Авив. Евакуационният полетът е предвиден
Коментари Харесай

Пращаме трети самолет до Тел Авив

Пращаме трети аероплан до Тел Авив. Евакуационният полетът е очакван малко по-късно през днешния ден. Той ще бъде изпълнен от частната компания European air charter.

Самолетът ще излети от България празен и ще се върне с хора, които са поискали да бъдат евакуирани. Проверка на SafeNews сподели, че към този час полетът не е анулиран.

Властите твърдят, че ситуацията на летището в Израел е спокойна. Някои от и до Израел са анулирани.

Редовните полети до София

Поетът на EL AL от и до Тел Авив е кацнал с 30 минути забавяне, сочи информация на летището в София. Полетът на Wizz Air за Тел Авив е бил анулиран.

Самолетът на България Еър също не е изхвърчал.

Близо 70 българи чакат евакуация

Близо 70 българи чакат евакуация от Израел. Това сподели по Нова ТВ Параскева Пейчовска. Тя е българка, омъжена в Израел.

Пейчовска сподели, че търси помощ и желае да се изтегля със фамилията си от страната. Направила лист с 65 българи, които чакат да бъдат изведени.

„ Имаше два самолета. За първия ми се обадиха в 7:30 часа сутринта. Казаха ми до половин час да съм на летището, а това беше невероятно. Оказа се, че той е изхвърчал чак в 15 часа и ние щяхме да имаме опция да стигнем, в случай че ни бяха споделили ”, съобщи Пейчовска.

Тя уточни, че никой от посолството не им споделил, че следва втори аероплан да излети за България.

„ От консулството споделят, че желаят да пратят трети аероплан, само че от Израел не им позволяват ”, уточни още Параскева Пейчовска.

Тя добави, че ракетите в понеделник и вторник са доста по-малко.

С два полета прибраха българи от Израел

Два полета за българи в Израел. Това стана за ден. Правителственият самолет  “Еърбъс ” се върна до Тел Авив, с цел да прибере в София още останали сънародници.

До незабавната обстановка се стигна след изострянето на спора.

Според информация на SafeNews, машината е изхвърчала от София за втори евакуационен полет нощес в 20:30ч. Полетът е бил плануван два часа по-рано, само че заради разнообразни аргументи се е забавил.

През нощта самолетът се върна в София с друга група хора, поискали да изоставен Израел.

Първият полет на държавния аероплан бе в неделя.

Правителственият „ Еърбъс ”, с който се изтеглят българите от Израел кацна в София.По предварителна информация на борда са към 90 наши сънародници. С тях е и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

“Успяхме безвредно да придвижим първата група българи, имаме подготвеност да организираме и втори полет ”, сподели вицепремиерът Мария Габриел на Летище София.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР