Прашна буря в Гълъбово. Снимките се появиха във Фейсбук групата

...
Прашна буря в Гълъбово. Снимките се появиха във Фейсбук групата
Коментари Харесай

Прашна буря в Гълъбово: Кой е източникът на замърсяването?

Прашна стихия в Гълъбово. Снимките се появиха във " Facebook " групата " Видимо и невидимо ". Всичко е траяло към 10 минути. Градът е потопен в прашна пелена и безусловно не се виждал.

Като причина за запрашаването хората показват локалния Топлоелектрическа централа " Брикел " и по този начин нареченото " черно езеро ", където се складира пепелта от изгорелите въглища.

От " Брикел " напомнят, че употребяват оросителни системи, с цел да няма запрашаване. Снощната прашна стихия изясняват с бурния вятър, който вдигнал пушилка от черните пътища, заяви bTV.

Ситуацията към този момент е овладяна. Няма заплаха за здравето на хората, твърдят от екоинспекцията в Стара Загора.

Хората в Гълъбово са на мнение, че би трябвало да се откри съответно решение на този проблем.

" При подобен мощен ентусиазъм напразно, който се получи, в границите на 10-15 минути няма по какъв начин да се реагира. Направихме каквото е допустимо. В момента сме подхванали спомагателни ограничения с повече водоноски, повече пожарни коли, с цел да оросяваме и мокрим пътищата. Това е първият случай за тази година на такова запрашаване на Гълъбово ", изясни Христо Христозов от Топлоелектрическа централа " Брикел ".

" На място специалисти от Регионалната ревизия по околната среда и водите не са открили нарушавания. Оросителните системи са работили, пътищата се овлажняват. По време на инспекцията не е имало запрашаване. Единственото нарушаване в тази ситуация е, че инспекцията не е известена и по тази причина ще бъде наложена глоба ", разясни Минчо Минчев, специалист от Регионалната ревизия по околната среда и водите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР