Практикуващ лекар от САЩ на достолепните 101 години разказакак да

...
Практикуващ лекар от САЩ на достолепните 101 години разказакак да
Коментари Харесай

101-годишен лекар разкри тайната на дълголетието

Практикуващ доктор от Съединени американски щати на достолепните 101 години разказакак да живеем дълъг и благополучен живот. Той споделитайнитеза своето дългоденствие и интензивност.

Д-р Хауърд Тъкър е роден през 1922 година и стартира работа като невролог през 1947 година През 2023 година стажът му доближи 75 години. Пациентите постоянно питат лекаря какво прави, с цел да останездрав и радостен на такава напреднала възраст. В отговор столетникът невролог споделя пет правилото, които е създал въз основа на личния си опит.

Първо, съгласно негоняма потребност да бързате да се пенсионирате. Въпреки възрастта на Тъкър той към момента работи, както и 89-годишната му брачна половинка, която е психиатърка и психоаналитичка. Книгата на върховете на Гинес призна лекаря за най-стария практикуващ доктор на планетата. По време на пандемията Тъкър приемаше пациенти 5-6 дни в седмицата и по-късно обучаваше стажанти в локална болница. „ Ако имате задоволително шанс да обичате това, което вършиме и към момента можете да работите, помислете дали да не отложите пенсионирането си. Много пенсионирани хора стават по-малко дейни в всекидневието, като по този метод усилват риска от когнитивен спад “, счита Хауърд Тъкър. Второ,трябва да се поддържате във форма, поучава столетникът. Плуването, бягането, карането на ски до 90-ия му рожден ден му разрешили да остане мощен и здрав за дълго време. Сега лекарят тича по пет километра с умерено движение на бягаща пътека или в парка съвсем всеки ден. Дори ежедневната 15-минутна разходка понижава риска от преждевременна гибел с 25 %, споделя той.

Трето, 101-годишният доктор поучава категоричноза отвод от пушенето. Тъкър обмислял да пуши в гимназията, само че татко му го попитал за какво желае нещо друго с изключение на чист въздух в дробовете си. Това лишило цигарите от всякаква прелест. Четвърто,човек не би трябвало да се лимитира прекалено много, поучава лекарят. Умереността ни разрешава да живеем пълноценно и да не се отдаваме на остатъци, които могат да ни навредят в дълготраен проект. Тъкър си разрешава чаша мартини и пържола понякога, само че се храни разнообразно с доста зеленчуци и плодове. Той и брачната половинка му постоянно ядат броколи, брюкселско зеле и салата бок чой, чиято българска опция е зелето. Ретро бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР