Практика е винаги при разрешаване на протест да се иска

...
Практика е винаги при разрешаване на протест да се иска
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Готвехме се за нерегламентиран протест, оказа се, че общината го е разрешила

Практика е постоянно при разрешаване на митинг да се желае позиция на Столичната дирекция на вътрешните работи. Има други събития по-късно, за които тази процедура се съблюдава. Затова до последно имахме организацията, че ще е нерегламентиран митинг, а се оказа координиран с общината “.

Това разгласи в границите на изключително съвещание на отрасловата парламентарна комисия вътрешния министър Калин Стоянов.

„ Знаехме, че за първи път исторически враждуващи агитки ще се съберат, само че не с цел да се саморазправят между тях, а да изразят „ любовта “ си съм БФС. Ние оценихме, че това мероприятие е рисково. Решението по какъв начин се работи беше взето в последния ден. Затова изкарахме толкоз мощ – над 1500. Ако не бяхме взели това решение, можеше следствията да са доста по-лоши.

„ Ние бяхме изправени пред няколко незнайни, а точно дали ще има мирни митинги против БФС. Имаше неизясненост дали тази футболна среща ще се организира в столицата или в Пловдив, дали във Велико Търново, в Кърджали и най-сетне беше взето решение да се организира на територията на София при закрити порти, без присъединяване на фенове. В рамките на няколко часа ние трябваше да създадем организация, да създадем оценка и разбор на всички опасности. Да определим задачите, дилемите, отговорностите. План беше направен, в който са одобрени ясно оперативните органи, ръководители и краткотрайно действен щаб от 12 членове, които да помодпомагат възможното футболно мероприятие “, разяснява от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Никол съобщи, че месец преди футболната среща е имало данни, че футболни почитатели се събират, с цел да желаят оставката на управлението на БФС на въпросната футболна среща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР