Праисторическа гора е открита на дъното на океан. Учените предполагат,

...
Праисторическа гора е открита на дъното на океан. Учените предполагат,
Коментари Харесай

Бурята Хана откри праисторическа гора на дъното на океана


Праисторическа гора е открита на дъното на океан. Учените допускат, че останките от корени и дървета са на повече от 4500 години. Бурята Хана отми корените на към този момент вкаменените дървета, които лежат сред Инислас и Борт в окръг Середигион, Уелс.

Според специалистите, гората е обвързвана с мит от 17-и век за подводно кралство, наричано " Потъналите 100 " (`Cantre`r Gwaelod`). Вярва се, че в миналото на нейно място е съществувала плодородна земя, предпазена от язовирни стени. Останалите корени и камъни са били изложени на мощен вятър и отливи и са се оголили в обезводнената зона.

Според митовете, гората се е разпростирала на повече от 32 км повърхност. Тя се е разполагала западно от крайбрежието, известно като Кардигански залив.

Embed from Getty Images

Уелс не за първи път попада във фокуса на новините със старинно изобретение. В същата област - Серидигион се намира един от най-старинните мостове, наименуван Дяволския мост. Всъщност той съставлява три моста. Първият датира от интервала 1075 -1200 година Вторият от към 1753 година А третият от 1902 година Легендата споделя, урвата била прекомерно стръмна, с цел да бъде издигнат моста. Затова предложил да помогне в подмяна на душа, на първия, който мине по моста. За отчаяние на дявола, това било нищо неподозиращо куче.

Embed from Getty Images
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР