Прахът е много досаден, както за постоянно почистване и забърсване,

...
Прахът е много досаден, както за постоянно почистване и забърсване,
Коментари Харесай

Прекратете натрупването на прах у дома, за да подобрите здравето си

Прахът е доста скучен, както за непрекъснато разчистване и забърсване, по този начин и искрено рисков, в случай че някой от нас вкъщи страда от астма или разнообразни алергии. 

Но има няколко метода, с които да поддържаме дома по-чист и с по-малко прахуляк, които също и ще улесняват постоянното разчистване.

Дръжте прозорците и вратите затворени

Редовно би трябвало да се проветрява дома, изключително в интервалите на вирусите, само че когато живеем в огромен град, който е по-прашен и нечист е добре да не прекаляваме, защото по този начин домът се цялостни с доста повече прахуляк.



Използвайте изтривалки

Лесно почистващите се изтривалки и тези пред входните порти, несъмнено ще редуцират влизането на повече количество прахуляк, който внасяте в дома с обувките или по лапите на домашнтие ви любимци, в случай че имате такива.

Поддържайте подовите настилки

Килимите насъбират доста прахуляк и го разпръскват из въздуха, тъй че е добре да ги почиствате, колкото се може по-често с прахосмукачка, а твърдите подове е добре да се минават с влажна забрадка, най-малко един път седмично.

Сменяйте и перете спалното долни дрехи и кърпи всяка седмица
Неща в дома ви, които могат да предизвикат кихане
Кихате ли постоянно? Вашият дом може да бъде покрит с субстанции, причиняващи алергии. Ще ви разкажем за 10 неща, които задействат рефлекса...
Прочети повече
Спалнята и банята са страхотни места за размножаване на прахови акарии, защото те се хранят с мъртвите кожни кафези, по тази причина тези пространства да се чистят постоянно, а спалното долни дрехи и хавлиите да се перат ежеседмично. 

Подреждайте бъркотията

Честото скупчване на доста предмети и документи и рядкото им разчистване натрупва доста прахуляк. Всеки предмет, който е на показ, е същински магнит за прахоляк, по тази причина махнете всичко, което не употребявате, а другото почиствайте и постоянно подреждайте. Също по този начин проверявайте и почиствайте и дрешниците.

Използвайте подобаващите принадлежности за разчистване

По-добри прахосмукачки, които също би трябвало да почиствате постоянно, кърпи от микрофибър, а не такава с пера, която единствено разхвърля праха без да го улавя. Както дома, по този начин и инструментите за разчистване, би трябвало да бъдат изпирани постоянно.
Полезни препоръки и трикове по какъв начин да запазите съвършената визия на велурените си ботуши
Велурените зимни ботуши, обичани на мнозина, са най-засегнати от реагентите през зимата. Ето за какво всички ботуши и обувки за зимата е доб...
Прочети повече
Грижете се за домашните си любимци

Те способстват доста за натрупването на прахуляк, по тази причина би трябвало да се къпят постоянно, козината им да се четка и лапите да се измиват добре след всяка разходка.



Добавете пречиствател на въздуха

Пречиствателите за въздух несъмнено отстраняват неприятни миризми, само че и улавят доста прахуляк, когато изтеглят въздуха от стаята, улавят праха и рециркулират по-чист въздух. Тях можете да ги намерите в разнообразни размери и на разнообразни цени, по тази причина се възползвайте, в случай че имате опция.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР