Prague Open, вториквалификационен кръгДимитър Кузманов – Алехандро Моро Канас 6-2,

...
Prague Open, вториквалификационен кръгДимитър Кузманов – Алехандро Моро Канас 6-2,
Коментари Харесай

Димитър Кузманов се класира за основната схема в Прага


Prague Open, втори квалификационен кръг

Димитър Кузманов – Алехандро Моро Канас 6-2, 6-4

Димитър Кузманов се класира за главната скица на Чалънджър шампионата в Прага след победа над международния №289 Алехандро Моро Канас. Българинът имаше медицински проблем в средата на втория сет, само че все пак не разреши на съперника си да промени хода на дуела и записа подобаващ триумф.

Втората ни ракета не направи нито една двойна неточност в хода на дуела, до момента в който тези на съперника му бяха три. Пловдивчанинът завоюва 67% от точките си на първи сервис (22/33) и осъществя пет от 12-те си шанса за пробив (42%), до момента в който Моро Канас оползотвори и двата си брейкпойнта, само че това не му бе задоволително.

Кузманов пропусна две следващи благоприятни условия за пробив още при започване на мача и Моро Канас завоюва подаването си. Радостта на испанеца обаче не продължи дълго. Втората ни ракета откри цялостен надзор върху играта и осъществя два следващи брейка, натрупвайки удобен задатък от 5-1. Световният №289 редуцира пасива си, само че Кузманов завоюва безапелационно идващото си подаване и завърши без напрежение сета при 6-2.

Втората част стартира по подобен метод – българинът пропиля пет брейкпойнта в откриващия гейм, само че по-късно на два пъти проби сервиса на съперника си и поведе с 4-1. По време на почивката обаче Кузманов имаше потребност от здравна помощ поради кръвотечение от носа. Този проблем повлия съществено на играта на пловдивчанина, който съумя да завоюва единствено една точка в идващите три гейма.

Кузманов обаче преодоля усложненията, пред които бе изправен, и още веднъж откри правилния темп. Българинът си върна водачеството при 5-4, а след това осъществя решителен пробив, с който оформи крайното 6-2, 6-4 след 1 час и 35 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР