ПРАГА (Ройтерс) - Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си

...
ПРАГА (Ройтерс) - Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си
Коментари Харесай

Трактори се търкалят в центъра на Прага, докато чешките фермери се присъединяват към протестите

ПРАГА (Ройтерс) - Стотици чешки фермери влязоха с тракторите си в центъра на Прага в понеделник, затруднявайки придвижването пред Министерството на земеделието, до момента в който се присъединяваха към митинги против високите разноски за сила, задушаваща администрация и Зелената договорка на Европейския съюз.

Фермерите в цяла Европа излязоха на улиците тази година, в това число в Полша, Франция, Германия, Испания и Италия, с цел да се борят с ниските цени и високите разноски, евтиния импорт и Ограничения на изменението на климата в Европейски Съюз.

Чешки фермери възнамеряват да се причислят към митинги тази седмица, макар че огромните аграрни асоциации се дистанцираха от действието в понеделник, при което трактори блокираха едно платно на основен път през Прага, забавяйки, само че не изцяло ръмжейки трафик.

Няколкостотин подсвиркващи и подиграващи се протестиращи пред Министерството на земеделието викаха „ Позор “ и „ Оставка “ в мнения, ориентирани към министъра, който не се е срещал с уредниците на прот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР