Прадядото на 34-годишния адвокат и новоизбран председател на НС Никола

...
Прадядото на 34-годишния адвокат и новоизбран председател на НС Никола
Коментари Харесай

Прадядото на председателя на НС Никола Минчев – депутат, осъден и убит от Народния съд

Прадядото на 34-годишния юрист и новоизбран ръководител на Народно събрание Никола Минчев – Сирко Станчев, е бил народен представител в последните 2 Народното събрание преди 9-ти септември и е един от народните представители, подписали декларацията за спасяването на българските евреи. Това стана ясно от думите на самия Минчев пред БТВ.

„ Моят прародител е бил народен представител. Той е бил един от депутатите писали декларацията за спасяването на българските евреи. Това е забавен факт от моето семейство. “, изясни той.

„ Дядо ми е платил с живота си за присъединяване си в последните две Народния събрания, тъй като е бил наказан от Народния съд и погубен ", добави новият ръководител на Народното събрание.

Минчев добави за себе си, че 10 години е работил в огромна адвокатска адвокатска фирма, като е почнал още от 5-ти курс в СУ „ Климент Охридски “, където е приключил право.

„ Аз съм на 34 години, правист по специалност. Работил съм като юрист. Завършил съм СУ, имам стаж в адвокатска адвокатска фирма. Трудно е самичък да се оценя що за персона съм “, разяснява Минчев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР