PPF Group завърши придобиването на телекомуникационните активи на мобилния оператор

...
PPF Group завърши придобиването на телекомуникационните активи на мобилния оператор
Коментари Харесай

Теленор от днес официално е на Келнер

PPF Group приключи придобиването на телекомуникационните активи на мобилния оператор Теленор в Централна и Източна Европа, по-специално в Унгария, България, Черна гора и Сърбия. PPF Group, която е благосъстоятелност на чешкия милиардер Петр Келнер, получи всички нужни позволения от съответните органи и извърши всички други нужни процедури. В резултат PPF Group към този момент има цялостен надзор над интервенциите на Telenor в гореспоменатите страни.

Общата стойност на закупените активи е 2,8 милиарда евро (изчислена на база стойност на предприятията). PPF Group финансира договорката посредством синдикиран заем. Покупката е най-голямата в телекомуникационния бранш в Централна и Източна Европа от 2011 година насам.

Новият притежател е взел решението да освободи от служба всички досегашни членове на съвета на шефовете. До момента в него влизаха норвежците Анне Флагщат, Вегард Торенсен, Александра Райх, Оле-Бьорн Шилстед (който беше и изпълнителен директор) и Оле-Якоб Бел. Сега броят се свива до три и на позициите са определени Владимир Радойчич и чехите Ян Хануш и Марек Слачик, написа capital.bg.

Владимир Радойчич досега беше пълномощник и механически шеф в българския " Теленор ", като в същото време заема тази позиция (на СТО) в Telenor и за Централна и Източна Европа. В България той е шеф от май 2015 година насам, а в ЦИЕ – от март 2017 година Преди това е работил на разнообразни длъжности в България и Сърбия, като общият му стаж в Telenor надвишава 18 години.

Ян Хануш и Марек Слачик са част от телекомуникационния отдел на PPF Group. Според данни от публичните им профили в LinkedIn Хануш е в компанията от ноември 2017 година, а до март 2018 година е работил по координирането на покупко-продажбите по закупуването на бизнеса на Telenor в България, Сърбия, Черна гора и Унгария. В момента дава отговор за комерсиалната активност и човешките запаси на телекомуникационния отдел. Преди да стане част от PPF, Хануш е работил най-вече в чешки компании в хранителния бранш.

Марек Слачик е в PPF от юли 2018 година, като заема позицията търговски шеф по телекомуникационните въпроси. Преди това той е бил на същата позиция в съветския телеком Beeline от септември 2016 до юли 2018 година Най-дълго време Слачик е прекарал в Telenor, където е работил 7 години сред 2009 и 2016 година Работил като маркетинг шеф в Норвегия, Швеция и Сърбия, а сред 2012 и 2015 година е бил изпълнителен шеф на датското поделение на компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР