PPF Group - собственост на чешкия милиардер Петр Келнер, е

...
PPF Group - собственост на чешкия милиардер Петр Келнер, е
Коментари Харесай

Радио "Прага": Петр Келнер е напът да финализира сделката за bTV

PPF Group - благосъстоятелност на чешкия милиардер Петр Келнер, е подала документи към Европейската комисия за довеждане докрай на договорката по придобиването на Central European Media Entertainment (CME), медийната компания, в която влиза и групата на bTV, оповестява Radio Prague.

Освен българската "Би Ти Ви Медия Груп ", в случай че Европейска комисия даде финално позволение, PPF ще стане притежател на още три малките екрани, надлежно в Чехия, Румъния, Словения и Словакия. Сделката е на стойност 2.1 милиарда $ и бе оповестена през октомври предходната година.

Поставеният период за завършек на договорката от страна на PPF Group е 27 октомври. Така Келнер е на път да се трансформира от втори опит в притежател на една от двете огромни медийни групи в България, откакто през 2018 година направи несполучлив опит да закупи "Нова ".

Комисията би трябвало да излезе с позиция по договорката до 6 октомври. Ако тя даде непосредствено утвърждение, договорката ще завърши в периода, даден от PPF Group, 27 октомври. В случай, че има спомагателни условия, окончателното решение може да се забави с до 90 дни.

CME е притежател на общо 30 телевизионни канала с публика от 45 млн. души. В България компанията държи телевизионните канали bTV, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР