PPF Group подписа споразумение с Emirates Telecommunication Group Company (e&).

...
PPF Group подписа споразумение с Emirates Telecommunication Group Company (e&).
Коментари Харесай

PPF Group подписа споразумение с Emirates Telecommunication Group Company

PPF Group подписа съглашение с Emirates Telecommunication Group Company (e&). Въз основа на документа e& придобива дял от 50% плюс една акция в активите на PPF Telecom Group (PPF Telecom) в България, Унгария, Сърбия и Словакия, оповестява „ 24 часа “.

Страните по договорката се договориха, че се ще заплати предплатено 2,15 милиарда евро при приключването на договорката и още до 350 млн. евро спомагателни заплащания в границите на 3 години, в случай че PPF Telecom надвиши избрани финансови цели. В случай, че не бъдат достигнати съответните резултати, това може да докара до приспадане на до 75 млн. евро от посочените.

От формалното известие на уеб страницата на PPF излиза наяве още, че новите съдружници ще запазят настоящия основен изпълнителен шеф на компанията, Балеш Шарма, и ще обезпечат последователност на дейностите, като в същото време ще се възползват от необятния опит на екипите на PPF Telecom на пазарите в България, Унгария, Сърбия и Словакия.

Активите на PPF Telecom в Чехия, в това число и чешкият оператор O2 Czech Republic a.s. (O2 CZ) и доставчикът на телекомуникационна инфраструктура CETIN a.s. (CETIN Czech), ще бъдат трансферирани отвън групата на PPF Telecom и няма да са част от договорката. PPF ще резервира своя 100% заобиколен дял в O2 CZ и сегашния си заобиколен дял в CETIN Czech.

CETIN Group N.V., посредством която PPF ще продължи да управлява CETIN Czech, ще трансферира всички останали дъщерни дружества* на PPF Telecom.

e& и PPF се стремят да запазят актуалното равнище на рейтинга на PPF Telecom след приключването на договорката. PPF има за цел да резервира настоящото равнище на рейтинга на CETIN Group, при изискване че бъде доказана целевата дефинитивна финансова конструкция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР