PPF Group, които притежават българската телевизия bTV и мобилния оператор

...
PPF Group, които притежават българската телевизия bTV и мобилния оператор
Коментари Харесай

Иржи Шмейц оглавява PPF Group, собствениците на bTV и Yettel

PPF Group, които имат българската телевизия bTV и мобилния оператор Yettel (екс-Telenor), оповестиха промяна в мениджмънта си - Иржи Шмейц ще стане нов основен изпълнителен шеф на фонда на мястото на Ладислав Бартоничек. 

Решението е оповестено от Рената Келнерова - брачната половинка на починалия Петр Келнер, който беше създател и мажоритарен притежател на PPF. 

Бартоничек ще остане в компанията като член на новосформирания ръб на съветниците, а от 15 юни Шмейц ще встъпи в служба като CEO. 

Иржи Шмейц ще получи и варианти за закупуване на акции, еквивалентни на до 10% от дяловете на PPF Group. Те ще могат да се осъществят след период от три години при изискване, че бъдат изпълнени авансово заложените цели за увеличение на дълготрайната стойност на групата. 

" Нашето семейство е обвързвано с Иржи от дългогодишно другарство. От 2005 до 2012 година той играеше основна роля в PPF, като постоянно обсъждаше бизнес дейностите на групата с Петр (Келнер) в огромни детайлности. Той разбираше метода на мислене на Петр и по тази причина съм доста удовлетворена, че Иржи одобри поканата ми да стане основен изпълнителен шеф на PPF ", споделя Рената Келнерова. 

Нейният брачен партньор почина при случай с рухване на хеликоптер през 2021 година Внезапната гибел на Петр Келнер беше последвана от интервал, в който ръководството на групата мина под контрола на Ладислав Бартоничек (миноритарен притежател във фонда). 

Иржи Шмейц е някогашен акционер с 5% от дяловете на PPF Group. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР