ППДБ и БСП с по четири победиГЕРБ спечели изборите за

...
ППДБ и БСП с по четири победиГЕРБ спечели изборите за
Коментари Харесай

ГЕРБ спечели местния вот в 13 областни града

ППДБ и Българска социалистическа партия с по четири победи
ГЕРБ завоюва изборите за кметове в 13 регионални града, а обединението ППДБ, както и Българска социалистическа партия победиха в по четири града.



Кметове на ГЕРБ ще ръководят в Бургас (още на първия тур), Велико Търново, Враца (на първия тур), Търговище (на първи тур), Габрово, Перник (на първия тур), Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора (още на първия тур), Монтана (още на първи тур) и Хасково.

Коалицията ППДБ печели кметските избори в София, Благоевград, Варна и Пазарджик.

Българска социалистическа партия повтаря резултата си от предходните локални избори през 2019 година в Русе и Разград (където поддържа повдигнат от предприемчив комитет кандидат) и заменя успехите си в Перник и Благоевград през 2019 година с триумфи в Шумен и в Силистра (отново с поддръжка за повдигнат от предприемчив комитет претендент).

Кмет на Видин за още един мандат остава Цветан Ценков, подсилен от Съюз на демократичните сили, Национална движение „Симеон Втори" и Новото време, в Кюстендил печели кмет от Зелената партия, в Ловеч - на Има Такъв Народ и “български напредък ”. Кметът на Добрич е определен с поддръжката на ДБГ, Има Такъв Народ, Национална движение „Симеон Втори", ССД, ГН и ВМРО-БНД.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР