PPC рекламата може да бъде ефективен начин да спечелите клиенти

...
PPC рекламата може да бъде ефективен начин да спечелите клиенти
Коментари Харесай

7 съвета за успешна реклама в Гугъл


PPC рекламата може да бъде ефикасен метод да спечелите клиенти и да подпомогнете растежа на бизнеса си. За да се случи това е значимо да следвате положителните практики за усъвършенстване на акции и да знаете по какъв начин работи рекламния логаритъм. 

Днес ще ви представим седем съвета за сполучлива, които ще изстрелят акциите ви на челни позиции. 

 
Поставете си ясни цели
Това е първата стъпка за всяка акция, без значение къде и по какъв начин я създавате. За сполучливи резултати би трябвало да знаете тъкмо какво желаете да постигнете. След като имате ясно дефинирана цел, можете да изготвите проект за деяние. 

Доброто обмисляне значи, че можете да подготвите детайлно таргетирани акции с деликатно направени криейтив и копи, които да заловен за ръка потребителите и да ги водят право към задачата. Не забравяйте за целевата страница и апелите за деяние. Синхронизирайте всичко и ще уцелите в десятката. 

 
Напаснете целевата си страница и рекламното копи с търсенията на потребителите
Рекламния ви текст, както и целевата страница би трябвало да подхождат на това, което потребителите търсят. Това, несъмнено, значи да съдържат съответните основни думи, които участват в търсенето, само че нещата не се изчерпват единствено с това. 

Копито за вашата Google реклама и целевата ви страница са способи за връзка с потребителя - когато ги създавате, си представете, че в действителност водите диалог с някого, който има избрани проблеми, потребности и търси решения. Кажете му, каквото желае да чуе и резултатите са ви в забрадка вързани - можете да очаквате по-висок % на кликвания, по-нисък bounce rate, повече реализации и по-висок Quality Score за рекламата ви.

 
Обърнете внимание на разширенията
Избраните линкове и други разширения като данни за контакт са значими детайли от вашата Google реклама, тъй като изваждат на напред във времето избрана информация или страници, които желаете потребителите ви наложително да видят. 

Преглеждайте и ги обновявайте постоянно, с цел да бъдат настоящи и съответстващи. Например, в случай че имате някаква промоция, може да сложите линк към целевата страница за нея в разширенията. Ако наближава коледното извършване на покупки, сложете линк към празничните си оферти. Вашата цел е евентуалните клиенти да стигнат до продуктите ви по най-лесния и бърз метод, с цел да увеличите възможностите да завършат поръчката си.

 
Таргетирайте актуалните си клиенти
Създайте ретаргетинг акции, насочени към консуматори, които към този момент са пазарували от вас. Придобиването на нови клиенти е значимо, само че постоянно се оказва по-скъпо от наслаждение от това да запазим актуалните. 

С ретаргетинг реклама в Google можете да им благодарите, че са пазарували от вас и да им предложите, да вземем за пример, специфична отстъпка. Това е персонализиран и ефикасен метод за основаване на потребителска преданост, което в дълготраен проект е добре за възвръщаемостта на инвестицията ви. 

 
Добавете негативни основни думи
Отрицателните основни думи са страховит метод за още по-детайлно таргетиране на реклами, като изберете при какви търсения те да не се демонстрират. Така ще “филтрирате ” от акциите си консуматори, които търсят сходни на вашите артикули, само че не напълно. Вместо да разочаровате някой и да изхабите пари за безразличен клик, по-добре да се уверите, че рекламата ви в Google ще се демонстрира единствено на който би трябвало.

 
Махнете основните думи с неприятно показване
Проверявайте постоянно отчетите за ви и обърнете особено внимание на основните думи. Ако забележите такива, които имат доста на брой импресии, само че невисок % на кликове и невисок quality score, значи може би им е време да си вървят. За задачата или ги прибавете в листата си с негативни основни думи, или напълно ги премахнете от акцията си. 

 
Фокусирайте се върху верните метрики
За да знаете дали акциите ви са сполучливи, е значимо да следите верните метрики. Някои от най-важните, на които да обърнете внимание, са:

% на кликове (CTR);

% на реализации (Conversion rate);

цена на реализация (CPC);

цена за придобиване на нов клиент (CPA);

възвръщаемост на рекламната инвестиция (ROAS);

Quality score.

С познаване на тънкостите на, солидна доза креативност и положително обмисляне можете да извлечете максимума от PPC акциите си и да се радвате на резултат. При усложнения постоянно можете да се обърнете към експерти в, които ще свършат сложната работа вместо вас.

 

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР