ПП Възраждане“ подаде жалба до Административен съд София град“ АССГ

...
ПП Възраждане“ подаде жалба до Административен съд София град“ АССГ
Коментари Харесай

ПП „Възраждане“: Предстои да разберем основанието, на което е отпусната сумата от 260 000 лева за демонтажа

Политическа партия „ Възраждане “ подаде тъжба до „ Административен съд София град “ АССГ за осъществяване на незаконосъобразни дейности по заличаване и ремонт на Паметника на Съветската войска с молба съдът да изиска от регионалния шеф нужните документи , на които се основават дейностите по демонтажа, както и да разпореди неотложно прекъсване на същите.

От показаните документи е видно, че регионалният шеф не разполага с административен акт , на съображение на който е разпоредила ремонт на Паметника, както и че липсва координиране с Министерството на културата . Паметникът е на стойност 20 милиона лв. и чакаме разпореждане от прокуратурата, която сме сезирали в първия ден на демонтажа дали има осъществено закононарушение от общ темперамент от страна на Вяра Тодева.

Предстои да разберем основанието, на което е отпусната сумата от 260 000 лв. за демонтажа, както и дали има подписани контракти с компанията, предоставила строителните служащи, които правят самия ремонт, както и дали същите разполагат с нужната подготвеност да демонтират, без да увредят бронзовите фигури, намиращи се на върха на паметника поради забележителната им финансова и културно-историческа стойност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР