ПП Възраждане“ издига кандидатурата на д-р Любомир Христов за управител

...
ПП Възраждане“ издига кандидатурата на д-р Любомир Христов за управител
Коментари Харесай

Д-р Любомир Христов е кандидатът за БНБ на „Възраждане“

Политическа партия „ Възраждане “ издига кандидатурата на доктор Любомир Христов за шеф на Българска народна банка . Той е с над 30 години опит в областта на стопанската система, финансите и банковото дело. Завършил е висше обучение с образователно-квалификационна степен „ магистър “ в УНСС в София и е с добита компетентност „ Планиране и прогнозиране на стопански системи “.

През 1990 година доктор Христов придобива докторска степен по „ Макроикономика “ , а през 2005 година професионална подготовка по финансово обмисляне, обезпечаване, вложения, пенсионни системи, данъчно и наследствено обмисляне, пари и финансови пазари в Американския лицей в „ Bryn Mawr “, Пенсилвания. Притежава спомагателни специализации по макроикономическо финансово програмиране и политика от Института на Международния валутен фонд и квалификационен курс към Японската импорт-експорт банка.

Професионалният му опит стартира през 1980 година като основен помощник в Университета за национално и международно стопанство. от 1991 година до 1994 година работи като основен икономист и член на Управителния съвет на Българска народна банка. От 1995 година е консултант на изпълнителния шеф на Световната банка, а от 2007 година до 2008г. е изпълнителен шеф на Централен депозитар АД, София. През 2008 година става член на експертна група по финансово обучение към Европейската комисия, като през 2011 година става член на банковата консултативна група към Европейския банков орган. От 2014 година до през днешния ден е член на консултативна група по скъпи бумаги и пазари към Европейския орган по скъпи бумаги и пазари .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР