“ (ПП) стои зад вицепремиера . Това коментира пред журналисти

...
“ (ПП) стои зад вицепремиера . Това коментира пред журналисти
Коментари Харесай

Гюров: ПП стои зад вицепремиера Калина Константинова

„ “ (ПП) стои зад вицепремиера. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров във връзка на напрежението към оповестеното желание за преустановяване на интеграционния проект за разселване на бежанци навътре в страната.

Гюров уточни, че до момента Константинова се е справила отлично. Всички бежанци бяха настанени и обгрижени, добави депутатът. В момента сме в една преходна фаза, в която би трябвало да се премине към по-дългосрочна мярка и решение, добави той. 

По думите му всички обикновено мислещи хора схващат, че освен нашата страна, само че и всички други страни в Европа, не могат да обезпечат петзвездни хотели на бежанците. Нормално е в тази фаза на преход да има някакво напрежение и опозицията да повдига тематиката, разяснява Гюров.  " Все отново това е обикновено политическо говорене от страна на опозицията ", добави той. 

Гюров уточни, че вицепремиерът е напълно ангажирана с бежанците, непрекъснато с спешния щаб вършат всичко допустимо напреженията да бъдат решени. 

Имаме ясно създаден времеви проект с бюджетна комисия и в съдружен формат ясни дати по кое време ограниченията би трябвало да влезнат, по кое време би трябвало да бъдат гласувани на първо и второ четене, тъй че до края на месеца при добра съгласуваност, единодушие в обединението, такова, каквото имаме на този стадий, да нямаме проблем с приемането на актуализацията, добави той. 

По-рано през днешния ден от ПГ на ГЕРБ-СДС  излязоха с декларация, в която оповестиха, че държавното управление въобще не схваща концепцията на краткотрайната протекция и насочиха рецензии против вицепремиера по отношение на оповестеното желание за преустановяване на проекта за разселване на бежанци навътре в страната. 

От Съюз на демократичните сили разпространиха известие, в което желаят оставките на вицепремиера и на ръководителя на Агенцията за бежанците Мариана Тошева поради събитията от последните дни, свързани с бежанците от войната в Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР