ПП ще участва във всякакви разговори, но ще участваме само

...
ПП ще участва във всякакви разговори, но ще участваме само
Коментари Харесай

Милен Матеев: ПП ще участва само в правителство, което приеме програмата ѝ за първия мандат

" Политическа партия ще взе участие във всевъзможни диалози, само че ще участваме единствено в едно ново държавно управление, което приема програмата, която ние представихме при приемане на първия мандат. "

Това сподели в изявление за БНР Милен Матеев, ръководител на Комисията по правни и конституционни въпроси в Народното събрание.

По въпроса с възможната кандидатура на Никола Минчев за министър председател Матеев посочи, че той има потенциал за това.

" Той може да бъде министър-председател. Познавайки качествата на Никола Минчев, той може да заеме всеки върховен пост и да се оправи чудесно. "

Матеев счита, че в този формат в Народното събрание не могат да се реализиран задачите, които си е сложила Политическа партия и изрази персонално мнение, че по-скоро се върви към избори.

" Явно Има Такъв Народ нямат настройката да вземат участие в едно антикорупционно реформаторско бъдещо болшинство или бъдещо държавно управление в Народното събрание ", съобщи Матеев, визирайки и антикорупционния закон, чието разглеждане се бави и отсрочва.

За попълването на парламентарната квота във Висшия правосъден съвет Матеев означи, че " по този начин написана, конституционната процедура е авансово обречена при такива комплицирани комбинации " като актуалната в Народното събрание.

По тематиката с Изборния кодекс и законопроектите на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия и на " Възраждане " Милен Матеев разясни, че е отсрочил съвещанието на парламентарната комисия за петък поради изискуемо мнение по законопроекта на " Възраждане ".

" В желанието си да се докопат до инструмента хартиени бюлетини, с който по остарял метод да манипулират изборите, новото болшинство " хартиена бюлетина " може да прегази безусловно всички правила, както прегази и Никола Минчев. Няма да се учудя, в случай че същото се случи с мен ", разяснява Милен Матеев в предаването " Преди всички ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР