ПП ще се въздържи от подкрепа, ГЕРБ ще говорят с

...
ПП ще се въздържи от подкрепа, ГЕРБ ще говорят с
Коментари Харесай

ПП няма да подкрепи БСП. Отиваме ли на избори?


Политическа партия ще се " въздържи от поддръжка ", ГЕРБ ще приказват с Нинова, само че няма да влизат в коалиция с Българска социалистическа партия. Демократична България виждат " дребен късмет " за кабинет, " Възраждане " имат изискване, а Движение за права и свободи и БВ са подготвени за диалози. Ще има ли държавно управление?

Корнелия Нинова след връчването на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

На този стадий не можем да подкрепим държавно управление на, удостовери ръководителят на парламентарната група на " "  Андрей Гюров в Народното събрание. Вчера Националният съвет на партията на Кирил Петков и Асен Василев взе решение " да се въздържи " от поддръжка за социалистите.

В понеделник от президента Румен Радев. На 18 януари националният съвет на социалистите реши партията да предложения всички водачи на парламентарно показаните сили на диалози.
Редакцията предлага
Политическа партия стартира договаряния с Демократична България и " Спаси София "

Според Гюров главните разграничителни линии сред тях и партията на Корнелия Нинова са в целите за ръководство. За Политическа партия те са правосъдна промяна, еврозоната, поддържане на консервативна фискална политика, и Изборния кодекс. " Не виждаме сега никаква стъпка в посока срещане на тези позиции ", акцентира Андрей Гюров.

Националният съвет на Политическа партия е решил също по този начин водачите на партията да стартират договаряния с " ", " Спаси София "  и други обединения, " които работят за просперираща, обективна и европейска България "  за общо явяване на идващите избори - както локалните през есента, по този начин и възможните предварителни парламентарни.

Повечето партии биха се срещнали с Българска социалистическа партия, поддръжка за държавно управление обаче няма

От " Демократична България "  определиха шанса за сформиране на държавно управление като " извънредно дребен ". Заместник-председателят на Даниел Митов сподели, че от партията му биха се присъединили в лидерска среща, каквото предлага Нинова, само че коалиция с Българска социалистическа партия не била допустима. От " "  биха разговаряли с Българска социалистическа партия, в случай че получат поддръжка за референдум против въвеждането на еврото. " Ако получим поддръжка от Българска социалистическа партия за това наше искане, не би имало никакъв проблем оттова насетне да продължим да беседваме за други значими въпроси ", съобщи Костадин Костадинов.

Лидерите на и " Български напредък "  биха се срещнали и разговаряли с Корнелия Нинова и представителите на Българска социалистическа партия.

Ако и третият изследователски мандат за сформиране на държавно управление не бъде осъществен, президентът Румен Радев би трябвало да насрочи. Няма заложен период, в който Българска социалистическа партия би трябвало да осъществя или върне мандата, само че социалистите дадоха обещание да го държат " рационално време ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР