ПП „Републиканци за България“ с пет предложения за спряване с

...
ПП „Републиканци за България“ с пет предложения за спряване с
Коментари Харесай

ПП „Републиканци за България“ с 5 предложения за спряване с кризата с мръсния въздух

ПП „ Републиканци за България “ с пет оферти за спряване с рецесията с мръсния въздух.

На 03 декември 2020 година, Европейската комисия в свое прессъобщение заяви, че ще сезира Съда на Европейския съюз (СЕС) по отношение на неуспеха на Република България да обезпечи цялостно сходство с Решение на Съд на Европейския съюз от 05 април 2017 година, което открива, че Република България е нарушила отговорностите си според законодателството на Европейския съюз (ЕС) по отношение на качеството на атмосферния въздух. В прессъобщението се сочи, че: (i.) Република България редовно не съумява да се съобрази с граничните стойности на фини прахови частици – 10; (ii.) отсъстват съответни ограничения за справяне с проблема; (iii.) Република България не е почнала да ползва ограничения, с цел да се съблюдават пределно допустимите правила и (iv.) защото сезирането на Съд на Европейския съюз е по отношение на негово Решение, това може да докара до финансови наказания от момента на първото правосъдно решение – 05 април 2017 година, до реализиране на цялостно сходство с условията на Европейски Съюз.

Ние от политическа партия „ Републиканци за България”, считаме че решението на Европейската комисия е в цялостен контраст със декларираното от ръководещите, че се подхващат „ подходящи”, „ навременни” и „ целенасочени” дейности за справяне с високите равнища на замърсители в атмосферния въздух.

Според публични данни на Европейската организация по околна среда, към 400 000 жители на страните членки годишно умират прибързано, заради атмосферно замърсяване. За съпоставяне, това е почти същият брой на хора, които са изгубили прибързано живота си от COVID-19, от първия регистриран случай в Европа, досега.

Политическа партия „ Републиканци за България”, декларира своята непоносимост към проблемите в бранш „ Околна среда”. Към момента обстановката съставлява самобитно прекосяване от рецесия, в рецесия – боклуци, води, въздух. Нарушават се конституционни правила свързани с правото на здравословна околна среда, като е очевидна невъзможността на ръководещите за предприемането на дейности с предпазен темперамент, които да обезпечат понижаване на атмосферните замърсители и стабилизиране на целия бранш.
От Политическа партия „ Републиканци за България”, призоваваме за предприемане на незабавни дейности, които да лимитират равнищата на атмосферни замърсители и опазят живота и здравето на Българските жители.



Въз основа на горното настояваме за:

Повишаване на контрола осъществяван при прекосяване на годишен механически обзор на моторните транспортни средства.

Противоречащо на всякаква логичност е събитие, че моторни транспортни средства, с отстранени катализатори и други филтри за хващане на частиците в димните газове, покриват безпроблемно нормативно избраните стандарти, а същите съставляват инженерни решения, посредством които се обезпечава покриването на съответна екологична категория. Считаме че здравето на българското общество е най-важно и атмосферните замърсители с източник, механически непригодни моторни транспортни средства, може да бъде елементарно отстранен;

Преустановяване на практиката за отопление посредством потреблението на боклуци.

Използването на боклуци за енергийно оползотворяване е съпроводено с отделянето на високо наличие на диоксини и фурани в димните газове. Същите се отличават с изключителна токсичност и могат да са причина за: нарушавания в централната и периферна нервна система; проблеми при действието на щитовидната жлеза; разстройства в имунната система и др;

Контрол на качеството на твърдите фосилни горива.

Изгарянето на твърди фосилни горива, които не покриват преднамерено избрани стандарти и правила, е съществена причина за отделянето на огромно количество фини прахови частици, серни и азотни оксиди. Ноторно знае се, че това са едни от главните причинители на белодробни заболявания;

Предприемане на дейности, които да насърчат потребителите, да преминат към екологосъобразно отопление и повишение на енергийната успеваемост.

Ние от политическа партия „ Републиканци за България”, призоваваме ръководещите да подкрепят жителите на Република България, да се снабдят с екологосъобразни решения за битово отопление. От изключителна значимост е бързата реализация на планове по енергийна успеваемост, като същите бъдат съответстващи на потребностите, които популацията изпитва.

Регулиране на светофарната уредба за реализиране на резултат – Зелена вълна и други.

Поради устройството на моторите с вътрешно горене, при ход на тръгване, същите отделят най-голямо количество атмосферни замърсители. Това е повода да настояваме за усъвършенстване на светофарната уредба, на територията на цялата страна, което несъмнено ще понижи фрапантно атмосферните замърсители, с източник моторни транспортни средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР