ПП „Презареди България“, председателствана от евродепутата Николай Бареков, официално е

...
ПП „Презареди България“, председателствана от евродепутата Николай Бареков, официално е
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: „Презареди България“ на Николай Бареков – първият и единствен член на Алианса на Консерваторите у нас!

ПП „ Презареди България “, управлявана от евродепутата Николай Бареков, публично е първата и единствена българска партия пълновръстен член на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа /АКРЕ/. Членството бе парафирано с цялостно болшинство по време на тържествена гала този уикенд в Баку, Азербайджан, където се състоя срещата на най-високо равнище на АКРЕ с присъединяване на близо 500 консерватори от целия свят. Подписите си под Декларацията от Рейкявик, основополагащ манифест на всички консерватори в света, поставиха Николай Бареков и президентът на АКРЕ – Ян Захрадил.

По мотив приема на „ Презареди България “ Захрадил изрази вяра Николай Бареков да продължи мандата си на евродепутат и в идващия парламент. Ричард Милсъм, основен изпълнителен шеф на АКРЕ, благодари за напъните и приноса на Бареков към консервативната общественост досега.

Молбата за участие в популярния и авторитетен клуб на консерваторите бе подадена от българския евродепутат преди две години в чешката столица Прага. Самият той е първият самостоятелен член на Консервативния съюз, а в този момент към този момент статут получи и партията му – „ Презареди България “, правоприемник на Политическа партия „ България без цензура “. На процедура Бареков е първият българин, подписал Декларацията от Рейкявик, а съвещанието в Баку публично легитимира и реши въпроса коя партия единствена съставлява консервативните политически полезности в България.

„ Това е извънредно трогателен миг за нас, тъй като с горделивост можем да заявим, че България публично става част от международното семейство на най-модерната политическа идеология – консерватизма “, съобщи Бареков в формалната си тирада, приветствана от Ян Захрaдил. Според евродепутата и ръководител на „ Презареди България “ има изключителна символика в това, че приемането в Консервативния алианс се случва точно в Баку. „ От тези земи античните българи са тръгнали към Европа преди шестнадесет века, с цел да можем през днешния ден да се назовем част от Европейската общественост. София е по средата сред Брюксел и Баку. Моята страна е най-старата европейска страна, която е запазила името си и до през днешния ден. Българите са на кръстопътя сред Изтока и Запада, само че не като място за конфликт, а като център на многовековни полезности “, изясни Бареков. „ Идеите, на които сме съидейници, са единствените вероятни политически хрумвания в днешния динамичен, алианиран полу-виртуален свят. Човечеството доближава върховете на своето развиване посредством надграждане върху устоите, а не върху тяхното отричане. Подронването на класическия метод води до тероризъм, стопански рецесии, поддържане на обществената беднотия и липса на обучение. Либералното мислене работи посредством отричане, реваншизъм и незначителност в политиката, чиито резултат е завършек на либерализма като мечтана теория. Консерватизмът е бъдещето без конкуренция в политиката “, съобщи Бареков на форума в Баку. „ За мен е изключителна чест да причисля родината си в авторитетния клуб на консерваторите. Със сигурност моята партия ще способства към консервативните полезности посредством добродетелите на сънародниците ми. Вярвам, че ще бъдем почтени представители на АКРЕ измежду българската общност и благодаря за доверието! “, сподели в умозаключение Бареков.

Николай Бареков взе присъединяване и в основния панел на срещата на най-високо ниво в Баку, която бе приветствана от президента на Азербайджан Илхам Алиев и от Народното събрание на кавказката страна. В полемиката, отдадена на Шенген и Брекзит, присъединяване взеха голям брой евродепутати, измежду които Барбара Капел от Австрия, баронеса Мобарик и Амжад Башир от Англия. Като представител на българската делегация, дружно с румънския евродепутат Ребега, Бареков прикани за неотложно приемане на България в Шенгенското пространство. „ България и Румъния заслужават да станат част от Шенген, тъй като се справихме с мигрантската вълна, с цел да спасим Европа от нашествениците. Шенгенското съглашение е завещание от предишното и би трябвало да бъде преразгледано “, съобщи Бареков в дебата.

Българският евродепутат взе присъединяване в голям брой двустранни срещи с колеги-консерватори от целия свят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР