ПП предлагат неумело дублиране на това, което ГЕРБ предложихме в

...
ПП предлагат неумело дублиране на това, което ГЕРБ предложихме в
Коментари Харесай

Сачева: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие

ПП оферират неумело повтаряне на това, което ГЕРБ предложихме първоначално - да се съберем, да оформим дружно документ с цели, въз основа на който да бъде формирано държавно управление.

Сега виждаме по какъв начин Политическа партия желаят точките в декларацията им да бъдат заложени като национални цели за страната, а това няма по какъв начин да стане. Затова и Политическа партия имат поддръжката само на Демократична България, като за мен остава мистерия за какво не престават да ги поддържат.

Това сподели Деница Сачева от ГЕРБ пред Българска национална телевизия.

Тази декларация, която се предлага, - на процедура доста точки в нея са национални цели на страната, а не на Политическа партия - да вземем за пример, Шенген, тематиката за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и доста други, добави Сачева. Този опит да се упражняваме на държавно ръководство демонстрира спора - ние не одобряваме, че някой се пробва да заобикаля институциите и закона, и да не почита държавността. Някой предлага предизборната си стратегия да бъде утвърдена от цялото Народно събрание и да бъде утвърдена за национална цел. Коя политическа партия си разрешава това - по тази логичност всяка партия може да си предложи програмата и да желае да се гласоподава.

Политическа партия непрестанно приказваха за потентност и храброст, дано в този момент забележим по какъв начин ще осъществят мандата и каква поддръжка ще получат те. На процедура множеството неща, заложени в Програмата, към този момент се осъществят, даже от служебното държавно управление. Даже и военната помощ - тя бе гласувана с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невероятно да се прати помощ на Украйна, добави Сачева.

Това е липса на политически опит и предвидливост, неизясненост какво съставлява ръководството и държавността, добави Сачева.

Направихме всичко допустимо да покажем метод - дали сме и сигнали сега, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат без наше присъединяване, като задачата е да се осъществят същински национални цели, приключи Сачева./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР